Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

I ROMY SCHNEIDER JE 'USKRSNULA' U ARGENTINI


Kada se spominju najpoznatije njemačke glumice svih vremena, onda se obavezno spominju dva imena, Marlene Dietrich, i Romy Schneider. Pored Rachel Roberts, do sada sam (osobno) najviše želio saznati sadašnju inkarnaciju Romy Schneider, koja je poput Rachel umrla početkom 80tih. Iz jednostavnog razloga - obje su mi bile kćerke u prošlim životima, prva u 18. a druga u 17. stoljeću.
Romy Schneider zvala se u 17. stoljeću Sophia von Hanover (ili Sophia of Hanover, jer je bila unuka engleskog kralja Jamesa I). Bila je kći falačkog kneza Fridriha V, čija sam inkarnacija bio ja, i Elisabeth Stuart (čija je inkarnacija Lauren Bacall). Godine 1658. bila se udala za Ernesta Augustusa (inkarnacija Alain Delon), koji je 1692. godine postao izborni knez Hanovera.
Zahvaljujući svojem ocu, Sophia je bila stekla veliku naobrazbu. Bila je recimo osobni prijatelj filozofa Leibniza. Njena korespondencija sa filozofom pokazuje ženu iznimno velikih intelektualnih sposobnosti i radoznalosti. Po uzoru na oca (odnosno Hortus Palatinus), bila je uredila vrtove palače Herrenhausen, gdje je živjela sa suprugom. Da je poživjela dva mjeseca duže, bila bi zasjela na prijestolje Velike Britanije. Ovako, tron je naslijedio njezin najstariji sin kao George I (inkarnacija Alfred Hitchcock).
Njezine inkarnacije u 18. i 19. stoljeću nažalost do sada nisam uspio odgonetnuti, no siguran sam da je njena inkarnacija iz prošlog stoljeća – glumica Romy Schneider. Rođena je u Beču 1938. godine. Već je 50tih godina glumila u njemačkim filmovima. Zanimljivo je da su režiseri već tada zapazili „nešto kraljevsko“ u njoj, jer je glumila mlade kraljice, u filmovima „Mädchenjahre einer Königin“ i „Sissi“.
Kasnije se udala za francuskog glumca Alaina Delona, sa kojim je ostala u dobrim odnosima do kraja života. Nakon Delona, bila je udata za njemačkog redatelja Harry Meyena, te Daniela Biasini-ja, njenog osobnog tajnika. Godine 1981. snašla ju je nesreća, kada je u igri stradao njen 15godišnji sin. Nakon njegove smrti postala je alkoholičarka, te 1982. godine preminula, od posljedica srčanog udara.
Romy Schneider se ponovno inkarnirala u 90tim, te postala mlada argentinska glumica Malena Ratner. Počela je zarana glumiti, već kao tinejdžerka, isto kao u prošloj inkarnaciji. (Čini se da je njen bivši dečko upravo inkarnacija Harry Meyena, koliko se može sa Google image-a primijetiti – imaju slične crte lica, u profilu.) Zapažena je u seriji za mladež „Soy Luna“, gdje glumi sa Lodovicom Comello (i još nekim glumcima iz „Violette“). Dakle, u 17. stoljeću ona je bila praunuka Lodoviche Comello! A jasno i majka slavnog režisera Hitchcocka.
Inkarnacija jednog od braće Romy Schneider/Malene Ratner je Hrvoje Novosel, kako sam već to bio ustanovio prije tri godine, u srpnju 2017. Međutim, on nije jedini – još se jedan poznati holivudski glumac inkarnirao u Hrvatskoj. Koji? O tome nešto više u slijedećem nastavku...


Post je objavljen 08.07.2020. u 12:44 sati.