Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Divlje životinje nisu "ljubimci"!

Čini se da je pojedinim ljudima, pogotovo samodeklariranim "ljubiteljima životinja", ponekad zaista preteško za shvatiti da divlje životinje koje žive u prirodi nisu "ljubimci", već štoviše mogu biti vrlo opasne!

I dok je svakom ozbiljnijem fotografu jasno zbog čega se divlje životinje uglavnom snima ili teleobjektivima sa sigurne udaljenosti, ili na način da se kameru fiksira na tronožac pa okida iz daljine kada joj se životnja približi, ili da se koriste razni oblici kamuflaže, nažalost ima onih koji su naprosto uvjereni da se divljie životinje može snimati izbliza, ili čak da ako požele, mogu bez problema s njima snimati čak i "selfije" ili ih dirati i tapšati!.

Neki su nažalost tu opasnost otkrili na teži način...

Tako je nedavno jedna 72-godišnja žena, koja je željela snimiti bizona iz neposredne blizine, tragično završila. Bizon ju je napao i ubio, nakon što mu se previše približila!

72-Year-Old Woman Gored by Bison in Yellowstone While Taking Pictures

Jedna se žena pokušavala, valjda za potrebe snimanja, približiti medvjedu, koji je u jednom trenu skočio prema njoj, a ova se na svu sreću uspjela izmaknuti i pobjeći...

This Woman Tried to Take a Picture with a Wild Bear



Inače, čak i životinje koje mnogi smatraju "bezopasnima" znaju napasti, i to sa kobnim posljedicama...
Jednog muškarca je, prije nekoliko godina, ubio dabar - nakon što mu se ovaj približio da ga snimi izbliza, dabar ga je ugrizao za nogu i presjekao arteriju uslijed čega je ovaj vrlo brzo iskrvario...

Man Attacked and Killed by the Beaver He Was Trying to Photograph


Naravno da se postavlja pitanje kako onda snimati divlje životinje...?

How to Photograph Wild Animals (Without Getting Hurt)


Post je objavljen 07.07.2020. u 00:00 sati.