Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vladkrvoglad

Marketing

Polazak na put u vreme okrunjenog mikroorganizma

.


(fotka je prolecna, znam, ali za Vlada tek sad prolece pocinje! :)))


Vlad je odlucio krenuti na put ka voljenom Zlatiboru. Skolska je godina bila izuzetno naporna, te mi zaista fali punjenje baterija.
Takodje, moja je procena da sam verovatno imao virus jos pre nekoliko meseci, pre samih mera 'zaljucavanja' -iako u veoma blagoj formi.

Cilj je probiti se do tamo, ostati sto duze (bar 5-6 nedelja) i vratiti se dovoljno na vreme, kako bih, cak i u slucaju zatrazene samoizolacije - mogao poceti skolsku godinu.
Period samoizolacije je u Belgiji predvidjen da bude 9 dana, umesto ranijih 14. U Leuvenu se pravi vakcina protiv korone, a do sada su uspeli da doguraju do pocetka testiranja na ljudima (poceli pre par nedelja). Nadaju se da ce vakcina biti u upotrebi u prvoj polovini sledece godine...nek im je sa srecom! Ima i drugih laboratorija koje su blizu 'resenja', navodno...

Ovaj put ce biti neizvestan.
Procitah sta se moglo naci na internetu, kako, kuda, gde - sta se sme, sta ne, kako koja zemlja clanica Unije propisuje i shvata sopstvena, ali i tudja pravila.
Zakljucak: nista nije sasvim definisano. Svakih par nedelja ce se stvari jos podesavati...

Odlucio sam da prodjem kroz komadic Holandije i udjem u Nemacku. To je Belgijancima dozvoljeno, nema nikakvih problema.
Iz Nemacke u Austriju je takodje u ovom trenutku sve okej.
Iz Austrije u Madjarsku sve bi trebalo teci po planu. Rezervisao sam neki motel kraj Gyor-a.
Iz Madjarske u Srbiju je dozvoljeno: i prelaz granice i boravak.

Povratak je neizvesniji.
Posto je kretenski Vucic bio sasvim skinuo mere, u ovom trenutku se talas korone polako vraca. Opet su neke mere uvedene, sto je narogusilo Nemacku. Moguce je da ona poostri mere za one koji dolaze iz Srbije.

Dakle, najzeznutiji momenat ce biti kroz tih 5-6 nedelja, na nemackoj granici - nisam nista nasao o tranzitu iz zemalja 'viseg rizika', sto je Srbija u ovom trenutku za Evropsku Uniju, makar jos uvek nezvanicno. (zvanicno je granica otvorena, bez problema). Putovanje iz Srbije ZA Nemacku povlaci dve nedelje izolacije. Logicno bi bilo da se tranzit za druge zemlje dopusti, pa da se ova izolacija 'odradjuje' na mestu dolaska/cilju. Ipak, postoji mogucnost da Nemci prosto zabrane ulazak, sto bi bilo veoma nezgodno...videcemo.

Ako neko ima ili nadje bilo kakvu informaciju koja moze pomoci, bicu zahvalan da je napisete u komentarima.

Posto na Zlatiboru retko koristim internet, necu bas previse frekventno moci da pratim blog, ali cu svakako redovno dolaziti, u mogucnostima koje se pruze.

Zelim i svim citaocima svog bloga prijatan godisnji odmor!



.





Post je objavljen 06.07.2020. u 14:52 sati.