Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Energija

Sve postoji u slijedu, u vremenu, u prostoru. Postojanje obilježavaju i potvrđuju promjene. Bilo je stanje prije, jest promjena, i biti će stanje poslije. To je utisak iz prostora postojanja; iz prostora vremena. U tom je prostoru sve dinamično, a time i promjenjivo; prolazno.
Postoje objekti, ali i subjekti. Od subjekta se kreće, a objekt je ono prema ćemu se određuje odnos. Pored toga dvojstva jest i ono što određuje promjenu. Njeno djelovanje je sada, a sada je trenutak Istine van vremena. Pa kako je moguće da promjena djeluje van vremena?
Značajno je vidjeti, da uočavamo, mislimo i zaključujemo sa izvjesnim kašnjenjem. Vidimo posredne posljedice promjena; ne i promjenu samu. Pa što onda je promjena?
Približimo se trenutku. Sa sobom, kao živi, nosimo svoj svijet imaginacija. ,Važno je biti svijestan toga. Bez te svijesti bi brzo odimaginirali. Što u trenutku može biti? U njemu nema postojanja, ali jesu naznake promjena. Čak i materija u trenu biva naznačena promjenama svojih činbenika. A koji su činbenici materije?
Evo nas opet u 'svijetu čudesa'!. Da, ali, zanimljivo je kako se apsurdi podudaraju, kao osnova materije i vanvremenost promjene.
Nauka se već podulje bavi istraživanjima elementarnih čestica materije. Vidimo relativno stabilne atome, ali i more čestica, ili čak i energetskih valova, što jure svemirom. Atomi imaju svoje strukture i pravila njihove gradnje. Stvaranjem nestabilnih struktura potičemo njihov raspad. Pri tome se oslobađa energija. Netko bi rekao da nastaje energija, ali ne, ona se oslobađa. Ona je bila u prethodnoj strukruri. U novonastalim strukturama je vidljiv gubitak mase, ali i oslobođena energija. Pa zar je materija što i energija?
Striček Albert je čak postavio odnos u tom pogledu izrazom E=mc2 . Slobodan sam vidjeti da je sve energija. Materija je stanje energije. Slično je led stanje vode.
A što energija je?
Ona je u našem svijetu činbenik promjena; nositeljica vremena. A što je ona u trenutku Istine? Ništa. Nema se čime iskazati, jer vreme ne postoji ili bolje rečeno, da tamo vrijeme nije. Ali, ipak nešto je.
U Istini su naznake djelovanja. Mi, koji vidimo kroz vrijeme tragove djelovanja, zamišljamo djelovanja. Jest namjera, smjer i intenzitet. Vidim to kao eho koji u vremenu određuje naše živote. U trenutku svakoga 'sada' je zbir energija jednak. Energetsko savršenstvo; vanvremenost; mir.
Svatko od nas ima svoj put, svoj doživljaj, svoje viđenje, ali nam je ishodište Isto. Istina.
Prethodi li svakom trenutku prethodni trenutak? Do trenutka smo došli eliminacijom onoga prije i onoga poslije. I do čega smo ustvari došli? Do ništa; do bezvremenosti i bezprostornosti. Sada želim dati kvalitetu tome ništa. Tako cijelo vrijeme imaginiram. I ... dolazim do apsurda; kvaliteta ničega. A možda to 'Ništa' nije ništa. Možda to ne mogu dokučiti. Misao ulazi u pretpostavke koje provjeravam.
Zamišljam da postoji najmanji mogući racionalni komplet, koji predstavlja 'sada', kao limes u matematici. Pri tome vidim dvije mogućnosti.
Prva je niz takvih kvantova, koji tvore vrijeme i prostor Svemira.
U drugoj postoji kvant koji se kreće neizmjernim poljem kvaliteta. Tako dobijemo i slijed promjena. Tada doživljavamo vrijeme kretanjem toga kvanta. To ne mora ni biti naše vrijeme. Naše vrijeme je naš doživljaj.
Pokušao sam zaskočiti imginiranjem, ali bez rezultata. Nema čvrstoga viđenja. Naime, može, ali ne mora biti tako; čista imaginacija.
Sve što vidim i doživljavam sačinjeno je promjenama. Njih su stvorile energije raznog djelovanja: svijetlo, zvuk, elektrika, gravitacija, kretanje ... a i fine bio-energije. One nas čak i čine. U tom svijetu energija možemo govoriti o uzrocima i posljedicama. Kao nositelji promjena energije su osnova vremena, a time i života. Stalni slijed im je pravilo.
Kako ih vidimo po njihovu djelovanju kroz posljedice ili tragove, možemo pretpostaviti da svoje ishodiše imaju u već spominjanom čarobnom trenutku. Čitav život i Istina su u nevidljivom trenurku 'sada'.
Vidljive posljedice potiču naša djelovanja u našem 'eho sustavu'. Tim se poticajima pokreću nove energije. One također, kao i sve energije, djeluju 'sada'. Koje li sprege Istine i imaginacije!? Imamo veliku moć, zar ne?
Takovo viđenje naše moći je površno, a kako se radi o energijama, može biti opasno. Vidimo li uzrok i posljedice? Svaki uzrok stvara posljedice zajedno sa svim uzrocima. Energije djeluju u zajedničkom prostoru i vremenu. Zbrajaju se i poništavaju uglavnom djelomično. Posljedica također ima puno. Uzroci se sažimaju, a posljedice šire. Da bi se nešto dogodilo mnogi se uzroci trebaju poklopiti, a kada se dogodi posljedice su mnoge. Sve to naša svijest ne može nadzirati. Uronjeni u život u iskušenju smo odlučivanja i djelovanja. Djelujući smo odgovorni za posljedice. Naša pojedinačna i kolektivna svijest nas amnestira pred nama samima, mada posljedice postoje. Jesmo li odgovorni što ne znamo ili nismo svijesni?
Energije djeluju, a mi smo jedni od moderatora. Posljedice mogu biti dobre, ali i loše. U slijedu djelovanja može ono što je izgledalo dobro postati loše. To je čest slučaj kod kratkoročnih zadovoljstava. Primjer su nam staklenički plinovi.
Kako činiti dobro.?
Svemir i život su stvarani od davna u raznim djelovima i vremenu. Evo i nas ovdje ovakovih. Uz promjene sa prilagodbana opstajimo. Činimo mnoge pogreške i učimo. Veći dio nauka sjeda dublje od svijesti. To je čak i dobro, jer bi svijest ishitrenim odlukama, o brzim i prolaznim zadovoljstvima, to obezvrijedila. Veliki su nam problem djelovanja sa zadrškom; zadrškom na nivou svijesti. Razmišljao sam često: 'Kako prepoznati dobro?'
Milioni godina su ostavili traga u našem opstanku. Kolike prepreke, a evo nas ipak sada ovdje. Opstala je prilagodba i njen odraz u našim genima. Kao pojedinke smo predavali štafetu života sljedbenicima. Bez reprodukcije to ovakovi ne bi uspjeli. Osnova je u prilagodbi. Nažalost, svijest nam u tome kasni. Kakovu nam promjenu naša nesvjsna svijest sprema. Situacija je ustvari vrlo jednostavna. Treba se prilagoditi onome što ili tko nas stvori. Poštujmo Stvoritelja i Njegova djela ma Tko On bio. Tim poštivanjem ćemo nalaziti dobrotu i biti u životu sukladni djelima Njegovima. Čuvajmo ovu lijepu našu planetu. Ona je naš dom. Čuvajmo život na Zemlji sa ljubavlju. Nismo ovdje da iskorištavamo nego da zajednički postojimo. Spoznajmo Istinu. Na putu dobrote energije čine čuda spoznajom Istine. Vjerujete li ili imate li iskustvo da energije prepoznaju dobrotu. Ta sa njima je stvarano sve ovo.
Volim svjedočiti Istinu na svoj način. I ja sam Njen svjedok kao i svi mi; sav Svemir.
Hvala.
Sve vas voli

Mladen ... wave

Post je objavljen 05.07.2020. u 12:53 sati.