Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TREBA NASTAVITI KONTINUITET

NOVI POČETAK JE ILUZIJA!

Bilo bi iznenađenje za Europu i Europsku uniju, da Andrej Plenković ne bude izabran za hrvatskog premijera i u drugom mandatu na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 5.srpnja 2020.
Plenković je političar. Diplomat. Pravnik. Poliglot. Plenkovića interesiraju odnosi među državama i narodima. Njegova prisutnost je konstanta na sastancima država šefova i vlada EU. Njega ne zanimaju sitni politikanski interesi o kakvima se u Hrvatskoj rasparvlja neprestano. Fašisti i partizani, Za dom spremni, treba li pobačaj zabraniti ili ne treba, treba li nedjelja biti radna ili neradna. U naprednom svijetu se raspravlja o mreži G5! Kako zadovoljiti društvenim skupinama koje u javni prostor neprestano guraju iste stare teme, teme koje se zbog svoje dugovječnosti mogu staviti u kategoriju problematiziranja – što je prije – kokoš ili jaje.
Na početku krize s virusom COVID 19 Plenković je odlučio iz državne blagajne dati tri plače za 600 tisuća radnika u privatnom sektoru , održati na poslovnom životu 103 tisuće poslodavaca. I to stoji 5,6 milijardi kuna državnu blagajnu.I to je mentalno, materijalno, psihološki i realno pomoglo ljudima, kojima je korona zatvorila vrata rada, da održe ravnotežu privatnog i života uopće i vjeru da će se život vratiti u normalan tijek .
Na starim temama, i onim svjetonadzorskim, niknule su nove političke opcije. Kako one mogu usredotočiti politiku i događaje da život bude bolji u Hrvatskoj? Drastičnim promjenama? Malim promjenama? Neke opcije obećavaju novi početak? Avaj! Novi početak? Život ide dalje! Vrijeme se ne može vratiti , odakle onda novi početak, od kojeg dana i od kojeg datuma. Novi početak je iluzija ! Treba nastaviti politički kontinuitet . Kontinuitet prema boljim odlukama o rastu gospodarstva,gospodarske industrije i novim tvrtkama. Jer svatko živi od rada i zarađene plaće. Sve ostalo je u drugom redu važnosti i za pojedinca i za BDP.

Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 04.07.2020. u 09:36 sati.