Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Novo Vrijeme doživjelo težak poraz u gradu na Cetini

U nedjelju navečer kompletirano je pretposljednje kolo 1. HMNL, a posljednji dvoboj kola odigrali su Olmissum i Novo Vrijeme u Omišu. Naši aktualni prvaci odigrali su jako loše, te su poraženi s visokih 5-1. Očekivala se teška i neizvjesna utakmica, a na kraju se to nije dogodilo, već je Olmissum daleko lakše od očekivanog svladao Novo Vrijeme Apfel.

Otvaranje utakmice bilo je zanimljivo, redale su se prilike s obje strane, a konkretnije prigode imalo je Novo Vrijeme preko Lucasa, ali nažlost brazilski internacionalac u redovima Makarana nije bio precizan. To su odlično iskoristili domaći, koji su poveli preko Antonija Sekulića. Dvije minute kasnije, Novo Vrijeme je moglo izjednačiti, ali Lucas nije bio golgeterski raspoložen, pa su tako gosti „zapucali“ još jednu priliku. Kako to već obično biva u sportu, tko promaši svoje šanse, bude kažnjen. Zeleno – plavi izveli su korner, a Stjepan Perišić je volejem matirao Filipa Baškovića, i na semaforu je pisalo 2-0. Ipak, do odlaska na odmor Novo Vrijeme ipak uspijeva smanjiti. Strijelac je bio Duje Bajrušović, i to iz slobodnog udarca. Nedugo potom, mogli smo i izjednačiti, ali odličan udarac Saše Babića sjajno brani Žarko Luketin. Tako se na predah otišlo s rezultatom 2:1 za domaće.

Nastavak je započeo velikim pritiskom Novog Vremena, koje je tražilo izjednačujući zgoditak kojim bi vratili stvari na početak. No, čvrsta i organizirana obrana Omišana nije nam dopustila mnogo prilika za ugrožavanje Luketinovog gola. Baš kao i u prvom dijelu, uslijedila je nova kazna za naše promašaje. Koban za Novo Vrijeme bio je Mišerda, koji je s dva gola u svega nekoliko minuta prelomio utakmicu. Domaćini su pobjegli na velikih 4-1, a naši mladići su kao odgovor na to izvadili golmana, kao peti igrač ušao je Marin Musinov. No, to nije donijelo gotovo nikakvog rezultata, a nakon što smo izgubili jednu loptu, Stjepan Perišić pogađa prazan gol i postavlja konačnih 5:1.

Ovim bolnim porazom Novo Vrijeme je propustilo priliku pobjeći Olmissumu na pet bodova prednosti uoči zadnjeg kola, dok je Olmissum je pobjedom ponovo preuzeo prvo mjesto. Očekivali smo pobjedu , a dogodio nam se jedan užasan dan. Iako su Omišani izuzetno jak protivnik, a pogotovo na Ribnjaku, Novo Vrijeme ima najkvalitetniji igrački kadar u ligi i ovo se jednostavno nije smjelo dogoditi. Zaista je neshvatljivo da smo utakmicu o kojoj nam je uvelike ovisio ostatak sezone ovako loše odigrali. Da je bila drukčija situacija, da gledatelji smiju na tribine, mislila bi, podlegli smo atmosferi, no gledatelja nema, čime je praktički minorna razlika između domaćih i gostujućih momčadi. U takvim okolnostima, kvalitetnija ekipa bi još lakše trebala upisivati bodove, pogotovo na gostujućem terenu, jer je lišena pritiska domaćih navijača s tribina, jer su one još uvijek prazne. No, što je tu je, igrači moraju što prije zaboraviti ovaj neugodan poraz i okrenuti se idućoj utakmici, onoj protiv Splita u Makarskoj. Olmissuma pak očekuje gostovanje kod Alumnusa , koji u je u nastavku sezone još uvijek neporažen. Nadam se da će Novo Vrijeme svladati Splita, te da će zagrebački „studenti“ odigrati hrabro kao i u ova dva kola, te Omišanima otkinuti bod(ove), pa da Novo Vrijeme s prvog mjesta krene u doigravanje.

Post je objavljen 02.07.2020. u 11:48 sati.