Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NEBESKA ŠETNICA U PARKU PRIRODE BIOKOVO



ATRAKCIJA MAKARSKE RIVIJERE




U Parku prirode Biokovo, na visini od 1200 metara predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je 1. srpnja vidikovac nazvan Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo.
Ta je šetnica od stakla, iznad ponora, s pogledom na Brač, Hvar, Korčulu, Pelješac i Vis. Taj atraktivni objekt stoji 8,5 milijuna kuna, a parku prirode Biokovo daje potpuno novi doživljaj. Tko posjeti Makarsku rivijeru imati će prilike posjetiti i Biokovo.

"Ovo je jedna nova atrakcija Makarske rivijere i cijeloga parka Zabiokovlja. Kad se pročuje kakav je ovaj Skywalk, svatko tko posjeti Makarsku rivijeru odlučit će doći na Bikovo i prošetati šetnicom.Širi projekt Adrion na Biokovu vrijedan 35 milijuna kuna. Premjer je rekao da je u proteklome razdoblju ukupno u nacionalne parkove i parkove prirode uloženo 1,2 milijarde kuna.



Premijer Plenković i ministar Pavić otvaraju Nebesku šetnicu

IMOTSKOM INTERVENCIJSKI PLAN OD 242 MILIJUNA KUNA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković 1.srpnja posjetio je i ImotskI te sudjelovao na uručenju Intervencijskog plana kojim će se u Imotskoj krajini novcem iz Europske unije financirati 25 razvojnih projekata u iznosu od 242 milijuna kuna."Ovih 242 milijuna kuna je za brojne projekte gospodarske i društvene revitalizacije, za veća ulaganja i veću dinamiku životnih gospodarskih aktivnosti u Imotskoj krajini, ovo je nastavak našeg angažmana da politikom ravnomjernog razvoja pomognemo razvoj ovog kraja", rekao je Plenković na svečanosti. Rekao je da po uzoru na Vladin projekt Slavonija, Baranja i Srijem, preko kojeg je dosad za pet slavonskih županija ugovoreno više od 12,8 milijarda kuna, žele napraviti sličan projekt za Dalmatinsku zagoru, Liku, Gorski kotar i Banovinu."Uvjereni smo da tim krajevima Hrvatske treba dodatna podrška i za demografsku revitalizaciju i za gospodarski razvoj" rekao je Plenković
Premijer je podsjetio da je Vlada protekla četiri mjeseca koronakrize, uz rezultate u području javnog zdravstva, svojim odlukama pomogla čak 609.000 radnika u privatnom sektoru"."Održali smo na životu i u proizvodnji i radu 103.000 poslodavaca i dosad isplatili 5,6 milijardi kuna", rekao je i ponovio kako je to potez bez presedana, potez koji je napravljen preraspodjelom u državnom proračunu i rebalansom državnog proračuna.





Post je objavljen 02.07.2020. u 04:51 sati.