Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carapa

Marketing

SRIJEDA.PRESLICA.


Lord baš voli grašak. cerek








Za ručak blitva.



PRESLICA

Djelovi koji se upotrebljavaju:stabljike.
Ova biljka posebno je pogodna za liječenje urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sustava.U kombinaciji s nježnim diuretičkim djelovanjem,preslica je omiljeno sredstvo za liječenje blagih upalnih i infektivnih stanja urinarnog trakta,mjehura i prostate.

Čaj protiv noćnog mokrenja u postelju.
Protiv noćnog mokrenja u postelju treba jednu veliku žlicu mješavine od jednakih dijelova preslice i kantariona kuhati 10 minuta u 4 dcl vode i zatim procijediti. Pije se po jednu šalicu (2 dcl) ujutro i navečer. Večerati treba suhu hranu.
Isti čaj potiče izlučivanje nezdravih sokova u organizmu, čisti krv, liječi od neuroze, koristi protiv debljanja, kod raznih bolesti metabolizma, upale porebrice, vodene bolesti, vrbanca, tifusa, povećanih krajnika i slabokrvnosti, olakšava izlučivanje pijeska i kamenca iz bubrega i mokraćnog mjehura.

Upala grla i krajnika.
Protiv upale grla, krajnika i zubnog mesa, protiv fistula i izraslina (polipa) na nepcu i u grlu - dobro je 150 grama suhe preslice popariti jednom litrom kipuće vode pa time, kada se ohladi, grgljati i ispirati usta i grlo.
Isto sredstvo služi i za ispiranje starih gnojnih rana i pripremanje mlakih obloga za kožne lišajeve i lupus.

NAPOMENA!
Budući da je preslica, zbog velikog postotka silikata u sebi, jako tvrda, treba je prije uporabe močiti 6 sati u hladnoj vodi. U istoj se vodi zatim 15 minuta kuha, nakon toga ostavi da poklopljena odstoji daljih 15 minuta pa se procijedi i pije.
Zahvaljujući kremenoj kiselini, preslica pomaže protiv tuberkuloze i krvarenja unutarnjih organa, pojačava mineralizaciju i ubrzava rast vezivnog tkiva i stanica koje uništavaju zarazne klice.

Arterioskleroza i visoki krvni tlak.
Protiv arterioskleroze i visokog krvnog tlaka treba kuhati dvije velike žlice mješavine od po 25 grama preslice, češnjaka i lišća breze te 20 grama imele - u 4 dcl vode, 15 minuta, zatim ostaviti poklopljeno da odstoji još 15 minuta, pa procijediti. Taj čaj valja popiti u dva puta, pola ujutro, a pola navečer.

Upala bubrega i visoki krvni tlak.
Protiv kronične upale bubrega i visokog krvnog tlaka dobro je 3 velike žlice mješavine od po 40 grama preslice i lišća breze te 20 grama imele - kuhati 10 minuta u pola litre vode. Ostaviti da odstoji preko noći te piti tijekom dana - u pet obroka.

Nadoknađivanje minerala u organizmu.Radi nadoknađivanja minerala u organizmu, 50 grama suhe preslice treba kuhati pola sata u pola litre vode i zatim procijediti. Pije se polovica ujutro, natašte, a polovica navečer, prije spavanja.
Umjesto tog odvara, može se uzeti i po 1 - 2 grama praha od suhe preslice - prije objeda i večere.
Umjesto paste za zube – usitnjena preslica
Kod požutjelih zubi, umjesto neke reklamirane paste za zube, dobro je – jednom tjedno dobro izribati zube usitnjenom stabljikom preslice koju nanesemo na četkicu. Zubi će tako postati bjelji i sjajniji.

...oblog od preslice koristi se da zaustavi krvarenje i ubrza oporavak rana koje sporo zacjeljuju....








Post je objavljen 01.07.2020. u 18:03 sati.