Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

informacija

u svijetu u kojem živimo nije toliko ključno obrazovanje koliko elementarna inteligencija. mislim, da ne bi bio krivo razumljen obrazovanje je bitno jer širi vidike, ali nipošto nije ključ uspjeha. ključ uspjeha je informacija. kada spijite to troje u jednoj osobi dobijete one koji vladaju svijetom. ako nedostaje jedan od segmenata onda dobijete buša ili trampa za predsjednika, jedan nema inteligencije a drugi obrazovanja, svi ostali spadaju u kategoriju dobro unovčenih diploma.

međutim, činjenica je da elementarna intelugencija i informacija su daleko učinkovitije za uspjeh od obrazovanja u skupinu kojih spadaju oni koji financijskim uspjesima manifestiraju svoju moć, a takvih je siaset, počevši od rokfelera, kenedija, onasisa pa sve do bil gejtsa, no da bi uspjeli morali su kao i tramp imat jednu još važnu dodatnu osobinu, odvažnost. npr. bil gejts nije imao pojma o računalnom hardveru, nikad nije završija niti jedan studij na tu temu, a danas je. vodeći u računalnoj tehnologiji, a kvaka je u tome da je ima 'žicu' ilitiga elementarnu inteligenciju za biznis i marketing i istisnuo svog konkurenta jobsa na jedan vrlo jednostavan naćin a da ništa protiv njega nije poduzeo, skužio je da ljudi više vole slike nego pisanje i osmislio sustav windowsa, normalno sustav su izgradili drugi, o razovani ljudi, ne on, al je on to zna dobro naplatit. ili recimo kako je onasis doša do svog bogatstva. radio je kao tele operater u vrijeme kada su se razgovori spajali ručno a teleoperater slušao obije strane što govore. jednog dana je u jednom takvom razgovoru čuo informaciju kako će neke dionice značajno porasti i uložio sve u te dionice, ostalo znate, jebava je žaklinu i družija se sa titon.

of kors da kroz naše malie živote to nemožemo pojmit pa će mnogi igrat na već prokušane karte opravdanja pozivajući se na 'poštenje' i tome slična opravdanja no istina je samo jedna, a to je da nisu imali odvažnosti za nešto promijenit, ja npr. nikad nisam ima 'žicu' za financije i uvik san bija u gubitku, kako bi se to ufino reklo, a da sebe ne deklasiram, uvijek na pozitivnoj nuli. e da, još je jedna osobina bitna da bi bili onassis, morate imat jako izražen osjećaj za hedonizam, a umanjen onaj za empatiju, jer ako nije tako završit će te ka tomas mor koji je ima informaciju da ga henrik oče skratit za glavu, al bili su mu važniji njegovi ideali, za razliku od svetog petra koji je zannekao isusa i posta apostol numero uno.

Post je objavljen 30.06.2020. u 14:41 sati.