Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/webnovele

Marketing

Uzavrela krv, dio drugi

Dok sam ja tako u sebi razmišljao kako da se ponašam i što da radim s Borninim pogledom uprtim točno prema našem stolu, Mirna je primjetila da sam odjednom postao odsutan.

"Jesam li ti dosadna?" - upitala je zabrinuto.
"Ma nisi, nisi. Samo sam se nešto zamislio. Imam hrpu posla danas, pa zato" - rekoh to vrlo neuvjerljivo.

Nastavili smo razgovarati, ali ja sam svako malo pogledavao prema njemu. U jednom sam trenutku primijetio da su se Tvrtko i on zapričali pa sam pretpostavio da su dobri poznanici, možda i prijatelji.

Ubrzo nam se ponovo pridužila Tanja, koja je dovela i svoga dečka Karla s kojim je odnedavno skupa. Karlo je dečko nekoliko godina stariji od nas, mrcina od devedeset kila mišića. Nastavili smo pričati o toj suboti kada Mirna bude slavila rođendan i govorili kako ćemo se ludo zabaviti, dok sam ja istovremeno promatrao što Borna radi za šankom. Primjetio sam da povremeno pogleda prema našem stolu i u nekoliko navrata su nam se susreli pogledi koji su trajali trenutak duže nego što bi trajao pogled s nekim tko me ne poznaje. Zato sam pretpostavio da i on mene poznaje odnekud i nisam mogao ne osjećati se dobro u vezi toga.

Nedugo zatim sam ga vidio da plaća kavu i odlazi. Ubrzo su otišle i Mirna i Tanja, a Karlo i ja smo ostali još malo i naručili pivo na moj nagovor. Trebalo mi je nešto osvježavajuće nakon upravo doživljene scene.

"Stari, mogu li ti nešto priznat? Znam da se ne poznajemo nešto dugo, ali djeluješ kao tip od povjerenja" - upitao me.
"Reci slobodno, ja čuvam tajne."
"Koliko si ti dobar s Tanjom?"
"Pa onako, okej smo si. Bolji sam s Mirnom."
"Pretpostavio sam. Nego... Samo sam ti htio nešto povjerit u vezi Tanje i pitat te za savjet.  Ma zapravo, nema veze, zaboravi."
"A daj reci sad kad si krenuo. Sad umirem od znatiželje."

Vidio sam da se malo orosio po licu i da mu je neugodno zbog toga što će reći, ali sam sada još više htio znati što mu je na umu. Rekao mi je da ima sumnje po pitanju njihove veze i kako mu djeluje da su srljali u vezu prije no što su se stigli upoznati. Priznao mi je to jer mu djelujem kao super tip i zato što ja jedini od svih njegovih muških prijatelja poznajem Tanju. Savjetovao sam ga da još malo pričeka i rekao mu da sa mnom uvijek može iskreno razgovarati. Kasnije me je pitao ima li nešto između Mirne i mene i rekao mi da se ja njoj jako sviđam. Dugo sam vremena u to sumnjao, ali uvijek sam bio previše nesiguran da učinim konkretan korak.

Uvečer smo Tvrtko i ja spremili neku večeru i on mi se krenuo žaliti kako ne može naći djevojku. Na početku godine još je bio u vezi s djevojkom koja ga je varala s jednim od njegovih prijatelja. Kad je Tvrtko to saznao, prekinuo je kontakt s oboje i pao u depresiju. Jedno je vrijeme živnuo, ali onda je opet postao depresivan. Ono što on nije znao jest da sam i ja poprilično usamljen i tužan, ali ne zbog djevojke, već zbog dečka. Tad sam se sjetio da su Borna i on razgovarali u kafiću i iskoristio priliku da saznam nešto više o njemu.

"Onaj tip s kojim si danas razgovarao za šankom mi je poznat, ali se ne mogu sjetit odakle."
"On i ja smo bili kolege, prije nego šta sam ja odustao od faksa. Zove se Borna. Dobar tip, iako je uvijek bio malo tajanstven. Sa svima na faksu je dobar, ali zapravo ni s kim nije baš blizak. Često on dođe u kafić, pa znamo popričati. Sad je na trećoj godini."

Kasnije me ispitivao o Tanji koja mu se očito sviđa, ali sam mu rekao da je zauzeta i odletio u sobu, gdje sam ušao na Bornin Facebook profil i počeo nekontrolirano plakati nad njegovim slikama.

Kad sam se pošteno isplakao i prihvatio činjenicu da nikada neću moći biti s Bornom, otišao sam na gay dating stranicu i počeo tipkati s nekim tipom. Tipična spika.

On: Ej.
Ja: Ej.
On: Šta ima?
Ja: Ništa posebno. Kod tebe?
On: Napaljen. Imaš koju xxx sliku?
Ja: Nemam, ne šaljem takve. Samo lice.
On: Može, pošalji.

Poslao sam mu sliku gdje se jasno vidi kako izgledam. Već sam se više puta opekao šaljući sliku lica, ali bio sam očajan i odlučio riskirati. On je vidio sliku i odlučio više ništa ne napisati. Shvatio sam da mu nisam zanimljiv.

Ogorčen takvim stranicama i životom općenito, izbrisao sam svoj profil i zaspao.

nastavlja se...

Post je objavljen 01.07.2020. u 21:00 sati.