Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Može li Novo Vrijeme trijumfirati na Ribnjaku?

Večeras se u Omišu igra derbi kola 1. HMNL, a sastaju se Olmissum i Novo Vrijeme Apfel. Naši aktualni prvaci sjajno su ušli u nastavak sezone svladavši Crnicu u Makarskoj, a zahvaljujući neočekivanom „potopu“ Omišana od „fenjeraša“ Splita na Gripama, ponovo su preuzeli vodeću poziciju na ljestvici. Upravo zato ovaj derbi i za jedne i za druge ima posebnu težinu. Olmissum traži veliko iskupljenje na domaćem parketu, a Novo Vrijeme pobjedu kojom bi osiguralo prvo mjesto uoči doigravanja. Pritisak je svakako na zeleno –plavima, koji bi eventualnim novim porazom nastavili negativan rezultatski trend u nastavku prvenstva.

Današnja utakmica bit će treći po redu ovosezonski okršaj ovih suparnika, a u dosadašnja dva svaka ekipa je upisala po jednu pobjedu. Novo Vrijeme doživjelo je iznenađujući poraz u osmini finala kupa u Omišu u studenom prošle godine, no nekoliko tjedana kasnije u prvenstvenoj utakmici u Makarskoj revanširali su se Olmissumu pobjedom 2:0. Večeras nas očekuje težak dvoboj prepun napetosti, ulog je velik i onaj tko se na terenu ne preda nervozi, već uspije očuvati „hladnu glavu“ imat će veće šanse za pobjedu. Favorit za pobjedu bez ikakve dileme je Novo Vrijeme, imaju daleko najkvalitetniji igrački kadar u ligi, što se i vidi po odličnim rezultatima u ligi prvaka u posljednje dvije godine. U svojim redovima imamo slovenske reprezentativce Igora Osredkara i Mateja Fideršeka, brazilsko reprezentativca Lucasa Brita, njegovog sunarodnjaka Pulinha, potom hrvatske reprezentativce Filipa Baškovića, Duju Bajrušovića i Vedrana Kazazića, te još nekolicinu odličnih „malobalunjera“. Olmissum pak, u svojim redovima također ima nekoliko hrvatskih reprezentativaca poput Mateja Horvata, Stjepana Perišića, Žarka Luketina i Josipa Jurline, te još neke zanimljive igrače. Uz to, imaju i perspektivnog trenera Duju Maretića, koji je „zeleno – plave“ odlično posložio, te su već u premijernoj prvoligaškoj sezoni u samom vrhu ljestvice. Napravio je fantastičan spoj mladosti i iskustva, koji se pokazuje kao pun pogodak. No, bez obzira na to, Novo Vrijeme je favorit, i shvate li utakmicu maksimalno ozbiljno, pobjeda ne bi trebala biti upitna.

Nakon što se kompletira pretposljednje kolo, ono posljednje dat će dosta jasniju sliku našeg futsala. Saznat ćemo tko će preseliti u drugu ligu, a tko će ući u elitni rang. Uz to, saznat ćemo i ono najvažnije, tko će ponijeti pehar prvaka za ovu sezonu. Hoće li to po treći put uzastopce biti Novo Vrijeme, može li Olmissum nakon ulaska u finale kupa još jednom iznenaditi, ili možda netko treći? Ja se osobno nadam da će Novo Vrijeme još jednom potvrditi svoju dominaciju u Hrvatskoj, te ponovo razveseliti nas Makarane novom titulom. Znam, neće biti lako, ali vjerujem da ćemo i ovaj put uspjeti u tome. Iako u odnosu na konkurenciju imamo i jedan veliki hendikep, a to su prazne tribine( koje će po svemu sudeći i ostati takve do kraja sezone), a navijači su uvijek bili naš šesti igrač, vjerujem da nas to neće pokolebati već da ćemo dokazati da smo i dalje najbolji u Hrvatskoj, te u naš grad donijeti još jedan trofej prvaka Hrvatske, treći u nizu.

Post je objavljen 28.06.2020. u 11:51 sati.