Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

Kad inspiracija pređe u noćnu moru

Sanjam recepte, sanjam foldere sa složenim receptima, sanjam obrade slika, grame, psilium, bademovo brašno, aaaa...i tako već noćima. Mislim da je krajnji čas napraviti reset i otić malo filcati ili napraviti koji set voštanih vrećica za povrće ili napraviti koji komad nakita od žice ili naprosto uzeti džukeletinu i otići se resetirati u šumu i ne izaći naredna tri dana. Istina za tu putešestviju nikad sa sobom ne bi vodila psa, ali recimo mrežu za ljuljanje bi. Baš sam si proljetos naručila jednu, a ima integriranu mrežu protiv komaraca, muha i sličnih šumskolivadnih gnjavatora. Dobra knjiga i pravac šuma ili rijeka, kanal...Tu nam je prekrasan poluprirodni kanal rijeke Amper na pljucomet sa šarolikim dvonogim pernatim opusom vodenih brčkalica, a ima i bizamskih štakora ili nutrija, nikad nisam dobro uspjela vidjeti, dabrova, pa i divljih svinja. No za njih se nadam da ih neću sresti, pogotovo sad kad imaju praščiće sa sobom u ophodnji. Možda kojeg vodomara poslikam. Do sad sam ih znala samo poplašiti sa psom. Da, bez psa definitivno ako se u prirodi želi uživati. Žalim Gari, ići ćeš u šetnju sa djecom na poznate terene.

Malo slika da ne bude samo dosadno cendranje nad gorkom sudbinom...

Mala "osica" zapravo cvjetna osolika muha na prašniku gladiole neke od minulih godina...
Kodnog imena Marmalade Fly (Episyrphus balteatus). Pripada rodu najboljih letača u carstvu kukaca imena Hoverflies (Pršilice po naški), a ima preko 6000 vrsta.



Ovu sam mirisnu citrusnu pelargoniju dobila od Gustirne, koja isto više ne piše tu ali vidimo se ponekad kad nam se putevi ukrste. Ona ima moje stablaste hibiskuse...



Klinčeki oplahnuti kišom i isprepleteni paučinom. Tipičan vrtni momenat.




Za dobro jutro




Post je objavljen 28.06.2020. u 10:25 sati.