Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

DOBRO JE ZNATI (3):

- Samo Bog poznaje sebe potpuno i zato je duša moja pred Njim ko zemlja bez vode (Ps 143,6 - autor: ------ Sveti Aurelije Augustin)

- Nevjerojatno je koliko je velik broj svetaca naviještao Božju riječ kroz znakove, čuda i ozdravljenja. Sveti Ambrozije, sveti Bernard iz Clairvauxa, sveti Irenej, sveti Patrik i mnogi drugi liječili su ljude u Isusovo ime, protjerivali su demone i uskrisivali mrtve. Tako su mijenjali svijet. To je naša tradicija, tradicija Katoličke crkve. Potrebna nam je snaga Duha Svetog u našem svijetu, i danas, u vremenu u kojem živimo. (Poljski propovjednik: Marcin Zieliński)

-Duh Sveti ne uvjerava samo u grijeh, On uvjerava i u pravednost. Najprije u to da naša vlastita pravednost ne vrijedi ništa. Mi smo ljudi čudna stvorenja. Nema gotovo ni jednoga čovjeka na zemlji koji o sebi ne misli da je dobar. Naravno, to često ne priznajemo, ali u biti svi tako mislimo. U onim stvarima u kojima ti osobno imaš pobjedu, a drugi ne, postavljaš se iznad njih i misliš da si bolji. Točno, zar ne? Duh Sveti je onaj koji nas uvjerava da je naša pravda kao okaljana haljina. Do ovoga smo trenutka možda često imali visoko mišljenje o sebi, ali kad nas Duh Sveti počne uvjeravati i djelovati na nas, stvari postaju sasvim drukčije. Tada smo poput onoga carinika koji je stajao podalje u hramu vapimo: „Bože, smiluj se meni grešniku!“ .(Iz knjige Wernera Kniesela „Duh Sveti u životu kršćana“).

- Djetetov život može uspjeti samo onda ako uvijek iznova osjeća majčinu nježnost i ljubav. Slično možemo reći i za blagoslov: naš će život uspjeti samo onda ako smijemo iskusiti kako nam Bog okreće svoje prijateljsko lice. Gleda me. Uočio me. Ljubi me. (Autor: - Anselm Grün)

-“Svijet je tako prazan kad u njemu zamišljam samo gore, rijeke i gradove – ali pomisao da tu i tamo postoji netko koga poznajem, tko razmišlja kao ja i tiho živi pored mene, čini ovu našu zemaljsku kuglu nastanjenim vrtom.” (Johann Wolfgang Goethe)


Post je objavljen 28.06.2020. u 09:37 sati.