Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavjejednostavnoljubav

Marketing

Sam svoj maler

Prije ovog cirkusa s koronom, odlučili smo ove godine umjesto na more, otići na izlete u susjedne zemlje. Naravno da od izleta u četvrtom i šestom mjesecu nije bilo ništa, kako stvari stoje, bojim se da ih ove godine neće ni biti. Barem ne onakvih na kakve smo navikli. Bazene su otvorili, ali, nisam ja za distance i sve te korona kerefeke , pa ne idem na bazene dok se stanje ne vrati u normalu.

Kad već ne možemo putovati, možemo nešto korisno napraviti , usput se i rekreirati. Kažem mojima da ću malati stan. Sama. Probali su mi objasniti kako će to maleri brže ,lakše i bolje napraviti . Bezuspješno.

Odabirem Jupol klasik za unutarnje zidove. Kažu da je neškodljiv za korisnike i okoliš, da ima vrhunsku parapropusnost, i ono što je meni izuzetno važno - dug period popravka greški.

Poslije odabira boje, naoružam se s kefama i kistovima raznih veličina. Poučena iskustvom iz prijašnjih pokušaja,(kada je farbe bilo više na podu i u mojoj kosi, nego na zidu) , valjke zaobilazim u širokom luku.

Sljedeći korak je onaj koji uvijek radim i kad profesionalci malaju. Skidam sa zidova slike, s polica i regala sve knjige , figurice i kojekakve sitnice, dobro ih brišem i u kutije slažem. Uz pomoć , odmičem ormare, fotelje i trosjed, prekrivam ih najlonom i na kraju, detaljno čistim zidove. Priprema jedne sobe trajala je cijeli dan.

Drugi dan uzmem farbu, kefe i kistove, otvorim širom prozore i počnem gimnasticirati... po lojtrici gor i dol.Od malera koji znaju svoj posao, naučila sam da se svaka kap farbe na krivoj površini, odmah briše. U usporedbi sa pripremama od dan prije ,mačji kašalj. Dobro, moram priznati da sam malajući plafon malo vrat „iščašila“, ali bože moj, sve to ide u rok službe. Malera su, kako je i red, svako malo nudili sokovima, zvali ga na doručak, ručak, na kavice i česte ćik pauze , čak i ono što se malerima ne nudi- popodnevni odmor. Divotica!

Sva ponosna, prvu sobu pomalam za jedan dan. Drugi dan trebalo je sve detaljno počistiti, sve na svoje mjesto vratiti,naravno, u ulozi gazdarice što ne uključuje povlastice koje maleri imaju. Na greškama se uči. Drugu sobu , uz sve povlastice,malala sam dva dana. Malere nitko ne požuruje.

Kako su rekli, u ulozi malera dobro sam se snašla i posao solidno obavila.
Malanje je rekreacija, sve ono prije i poslije malanja iziskuje puno više truda, rada i napora, naravno ,samo ako ste- sam svoj maler, uz sve privilegije i povlastice.
Post je objavljen 27.06.2020. u 00:01 sati.