Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Novo Vrijeme pobjedom otvorilo post-korona ciklus

Nakon malo više od tri mjeseca, futsal se vratio na hrvatske parkete. Dojam je ipak, drugačiji nego prije, jer su tribine prazne, ali postoje naznake da će se uskoro i to promijeniti. Iako je u takvim okolnostima „gluvo“ igrati, najvažnije da se prvenstvo nastavilo, da se opet igra. Prekjučer su odigrana tri susreta: Novo Vrijeme Apfel – Crnica, Futsal Dinamo – Universitas, te Alumunus – Square. Sve tri pobjede upisali su domaćini, a derbi kola odigrao se u Makarskoj i pripao je Novom Vremenu.

Bio je to okršaj „susjeda“ na ljestvici( Novo Vrijeme Apfel drugoplasirani, a Crnica trećeplasirana), ali to se na parketu nije moglo primijetiti. Iako je Crnica doputovala u Makarsku bez nekoliko standardnih igrača( Šamija, Sebiskveradze, Subotić, Radić), to nipošto ne umanjuje i našu pobjedu, koja je i više nego zaslužena. Na prvi gol nije trebalon dugo čekati, već u drugoj minuti sjajno je pogodio Pulinho na asistenciju Lucasa. Proradila je „brazilska veza“, i mi smo poveli. Dvanaest minuta kasnije, na semaforu je već 2-0, a strijelac je Duje Bajrušović. Kapetan Slovenije i „makarska sedmica“ Igor Osredkar poslao je oštru loptu u kazneni prostor gostiju, a Duje ju je „zakucao“ u mrežu i povećao našu prednost. S tim rezultatom se otišlo na odmor. Početak nastavka bio je „buran“. Već u prvoj minuti drugog poluvremena vidjeli smo po jednu propuštenu priliku na obje strane, a „ludi prvi minut“ nastavka okončan je još jednim golom Novog Vremena. Lucas je još jednom učinio „dar –mar“ u gostujućoj obrani, te je krasno uposlio Kazazića, koji je svladao Savolainena, Finca na vratima Šibenčana. Devet minuta prije kraja, Igor Osredkar postavio je konačnih 4-0. Opet je Lucas odradio veliki dio posla, a iako je njegov udarac vratar Crnice obranio, na odbijanac je natrčao Osredkar i bez problema je pospremio u mrežu. Novo Vrijeme se ovom pobjedom (barem nakratko) vratilo na prvo mjesto na ljestvici, a hoće li tamo i ostati vidjet ćemo nakon večerašnjeg dvoboja Olmissuma i Splita na Gripama. Jednakim rezultatom kao u Makarskoj završila je utakmica između Futsal Dinama i Universitasa u Zagrebu. Splitski „studenti“ su tim porazom ostali u opasnoj zoni, dok je Futsal Dinamo preskočio Square na četvrtom mjestu ljestvice.

Osobno sam i više nego zadovoljna kako je Novo Vrijeme otvorilo nastavak prvenstva. Iako se zna da smo „na papiru“ najjači hrvatski klub, uvijek se treba iznova dokazivati i opravdati status favorita na parketu, a to nije nimalo lako. Naši momci pokazali su da su i ove godine najveći favoriti za naslov prvaka, koji bi nam bio treći uzastopni. Uz to, pokazali su da je „teniski“(6-3) poraz od Squarea u Gospinom polju bio samo loš dan, koji se svakome može dogoditi, pa tako i najboljima. Kada se kompletira ovo kolo, ostaju još dva u regularnom dijelu sezone. Upravo to sljedeće, „gaće para“. Naime, u Omišu se igra veliki derbi za prvo mjesto, Olmissum dočekuje Novo Vrijeme. Imamo sjajnu priliku revanširati se Omišanima za eliminaciju iz kupa prije sedam mjeseci. To neće biti nimalo jednostavan zadatak, Omišani u svojoj premijernoj sezoni igraju odličan futsal, ali ako odigramo na razini utakmica protiv Tjumena i Ayata jesenas, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Olmissumu svaka čast na svemu što su dosad napravili, ali Novo Vrijeme je ipak kvalitetnije te se nadam da će ovaj put to i pokazati.

Post je objavljen 21.06.2020. u 18:44 sati.