Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Na putu mira, istine i ljubavi (20)

KOJIM PUTEM IDEŠ?
(Isus otkriva kako se ulazi u Nebo):
- »Ne spuštaj čelo, Nikodeme. Ja sam došao spasiti, a ne pogubiti. Bog nije poslao svoga Jedinorođenog Sina na svijet da On osudi svijet, nego da se svijet spasi po Njemu. U svijetu sam našao sve grijehe, sva krivovjerja, sva idolopoklonstva. Ali može li lastavica koja hitro leti iznad prašine uprljati njome svoje perje? Ne. Samo nosi po kukavnim putovima zemlje crticu plavetnila, miris neba, upućuje poziv da prodrma ljude i da ih potakne, te podignu pogled od blata i da slijede njezin let koja se vraća u nebo. Tako i Ja. Dolazim da vas povedem sa sobom. Dođite!... Tko vjeruje u Jedinorođenog Sina, nije suđen. Već je spašen, jer taj Sin zagovara kod Oca i kaže: „Ovaj me je ljubio“ (Ulomak iz knjige Marije Valtorta „Spjev o Bogočovjeku”).

-Shvaćamo li kakvo čudesno djelo Duh Sveti želi učiniti u našim životima? Zašto? Zbog čega? Bog želi da nam bude dobro. Volio bih da mogu reći svakome ono što ponekad osjećam u sebi: kakav predivan plan Gospodin ima s nama ljudima. Ali mi smo toliko zaslijepljeni. Ne želimo ni čuti ni vidjeti. Toliko smo usredotočeni na fizičko. Vjerujemo samo onim stvarima koje možemo opipati, omirisati i okusiti; koje naša osjetila mogu osjetiti. Mi ne želimo uvidjeti da postoji svijet koji je još veća stvarnost od stvari koje su nam vidljive.
-Onoga tko potiskuje govor Duha Svetog i nastavlja sam upravljati svojim životom, Bog, doduše, ostavlja na životu. Bog ne želi smrt. Ali tko ide pogrešnim putem, stići će na pogrešan cilj. Isus kaže da postoje samo dva puta kojima možemo ići. Ili ćemo ići Božjim putem, ili svojim. Ili ćemo slijediti Isusa i biti spašeni, ili ga nećemo slijediti i biti izgubljeni. (Iz knjige Wernera Kniesela „Duh Sveti u životu kršćana“.


Post je objavljen 21.06.2020. u 10:44 sati.