Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcmlx

Marketing

Honeckerova obratnica


Na FB (kao) možeš filtrirati koje medije pratiš, da nije njihova marketinškog algoritma i selektivnog prikaza objava na zidu drugih.
Ne možeš uteći i kad hoćeš, od recentnih mejnstrimova, i kad blokiraš, oni su svoj cilj ispiranja mozga postigli.
Dakle ako je pitanje jednog srednjeg prsta ponovno dalo zamašnjak (bi)polarizaciji "širokih masa" što bi tek sljedbenički-matematički izazvala dva?


#Arthusiast

U Sisku održan prvi Hod i Protuhod. Na, und?

Od Kanta na ovamo svi tumače svjetonazore, "moralnim zakonima u sebi i zvjezdanim nebom iznad sebe" kite se oni koji su čitali Kritiku moći rasuđivanja i oni koji nisu. Filozofa i prosvjetitelja imamo za dobar konjunkturni izvoz, ali tržište ima svoje zakone.
Gulliermo Mordillo je kazao kako je Bog nakon što je stvorio svijet, stvorio muškarca i ženu, a kako bi stvoreno spasio od propasti, izmislio je i - humor.

U vrijeme pada Berlinskog zida na jednu od glavnih parola „Wir sind das Volk“ (Mi smo narod) zapadni sunarodnjaci su šaljivo dodali "Wir auch" (Mi također) čime se dio koji se odnosi na poziv na ujedinjavanje, ustvari demistificira različitostima koje su vidljive i danas.
Disidenti iz DDR su objašnjavali razlike u mentalitetu kao posljedice zakona koji su istočno naglašavali što je dopušteno, a zapadno što nije dopušteno, a to je davalo različitu slobodu tumačenja. Manfred Krug je također objašnjavao kako je DDR od njega tražila držanje svjetonazorskih principa, bez da upozna svijet.

Ljude morate prihvatiti onakvima kakvi jesu.
Nema drugih.
Stavovi svjetonazora nisu konačni i ne mogu to ni biti.






Post je objavljen 21.06.2020. u 09:40 sati.