Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PARTIZANSKI SU SINOVI I UNUČAD DOŠLI SKUPLJATI POLITIČKE POENE NA NEVINIM ŽRTVAMA YUGOKOMUNIZMA U ŠUMI LUG U TROJSTVENOM MARKOVCU - BJELOVAR.



PARTIZANSKI SU SINOVI I UNUČAD DOŠLI SKUPLJATI POLITIČKE POENE NA NEVINIM ŽRTVAMA YUGOKOMUNIZMA U ŠUMI LUG U TROJSTVENOM MARKOVCU - BJELOVAR.

Umjesto da se održi komemoracija u šumi Lug, u petak 19. lipnja 2020., HDZ-e je održao svoj prdizborni sukup, nasliavao se na krvi nevinih žrtava, koje je pogubio u Drugome svjetskom ratu 1945, kao ratne zarobljenike partizanski major OZNE Josip Manolić - Joža. U šumi Lug, u ljeto 1992., pronađeno je sedam jama s posmrtnim ostacima 228 žrtava. Riječ je o dobro čuvanoj tajni bivšeg režima otkrivenoj tek nakon uspostave "tobože" neovisne Hrvatske.

Na trebini u šumi govorili su; predstavnici lokalne i regionalne vlasti, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić – Radman te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Između ostaloga govornici su bili i bjelovarsko-bilogorski mistifikatorski župana Damira Bajsa i imaginarni gradonačelnika Daria Hrebaka. Nazočni su bili; izaslanik ministra hrvatskih branitelja Ante Deur, saborski zastupnik Miro Totgergeli, članovi obitelji ubijenih, predstavnici brojnih udruga i drugi građani.

Na ovom političkom skupu koji se najmanje može se nazvati "komemoracija žrtvama" jer najmanje se o žrrtvama govorilo, i o odgovornosti i kažnjavanju počinitelja tih zločina. U šumi Log bili su nazočni i Miroslav Tuđman i Branko Hrg, a misu i molitvu je održao biskup Vjekoslav Huzjak, koji je posebno istaknuo: da pokojni predsjednik RH., Franjo Tuđman je zaslužan za stvaranje Hrvatske. Ja ću ovdje biskupu Husjaku odgovoriti da Tuđman je stvorio Hrvatsku sa Josipom Manolićem, koji je upravo poubijao ove žetve u Šumi Lug i na drugim mjestima u našoj bjelovarskoj-bilogorskoj regiji...

U šumi Lug je kraj osoba koje su bile zadužene za čuvanje državnih dužnosnika, bio je veliki broj policajaca i službenih vozila iz policijske postaje iz Bjelovara. Ja osobno ovo smatram zloupotrebom policije u predizborne svrhe HDZ-a. Još jednom moram kazati da: Sramotno je; da je iskorištena komemoracija u predizborne svrhe HDZ-a. Matica Hrvatska ogranak iz Bjelovara, bila je organizator komemoracije - oni se nisu protivili što je komemoracija zloupotrebljena i ponižena... Nitko u šumi Lug nije prozvao Josipa Manolića za zločine, a još manje pitao kad će mu se suditi?!

-------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)

E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 19.06. 2020. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5478.


Post je objavljen 20.06.2020. u 03:11 sati.