Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Sportske igre mladih ponovo u punom pogonu!

Nakon duge stanke zbog kritične epidemiološke situacije koja je zahvatila Hrvatsku, natjecanja u sklopu Sportskih igara mladih opet su se aktivirala krajem svibnja. U Bjelovaru se održao šahovski turnir, a ono što je posebno zanimljivo je to da je u Bjelovaru upaljen i Plamen Turneje radosti. Također, uz natjecateljski dio, održane su i edukacije poput one o važnosti recikliranja otpada, što treba posebno pohvaliti.

U Petrinji je održan malonogometni turnir Coca Cola kup. Riječ je o najpoznatijem europskom malonogometnom turniru, koji u Hrvatskoj okuplja više od 37000 natjecatelja. Turnir se održao na stadionu nogometnog kluba Mladost iz Petrinje, a natjecanja su se odvijala u dvije kategorije, 2005. i 2002. godište. Kod dječaka rođenih 2002. pobjedu je odnijela ekipa Kralj 100%, a kod onih tri godine starijih najbolji su bili igrači momčadi 10 Apostola. Pobjednici turnira plasirali su se na županijsko natjecanje.

U subotu, 30.05., u Čakovcu je održan Kinder turnir u košarci, koji je okupio velik broj zainteresiranih iz Čakovca i njegove okolice. Održani su turniri za dječake i djevojčice, s tim da su dječaci nastupili u dvije kategorije. Odlazak na završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Split kod dječaka su izborile momčadi KK ČK i Floor Gang Ludbreg, dok su kod djevojčica to uspjele košarkašice ekipe Vindi VŽ.

Dan poslije košarkaškog turnira u Čakovcu, Plazma Sportske igre mladih nastavile su se u Slavonskom Brodu. Održana su natjecanja u trima sportovima: malom nogometu, košarci i tenisu. Prvi su na teren izašli sudionici turnira Hrvatska Pošta Cupa u tenisu, a plasman na veliku završnicu u Split izborili su: Lana i Ema Halajko, Ana Ostojić, Mirko i Dominik Škrinjar te Nikola Mikec. Kinder turnir u košarci održao se u čak tri kategorije, dvije u konkurenciji za dječake i jednoj u konkurenciji za djevojčice. Plasman u Split izborili su momčadi: Marsonija, Klasje, te Unagi. Na malonogomentom Cola Cola Cupu za djevojke, pobijedila je ekipa Viktorija.

U utorak, 02.06., natjecanje se preselilo u našu prijestolnicu. U osnovnoj školi Tituša Brezovačkog upaljen je plamen turneje radosti, a uz to se održao i šahovski turnir za dječake i djevojčice. U konkurenciji djevojčica koje pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole slavila je Kiara Fabrični, dok je kod dječaka iste dobne skupine pobjedu odnio Marin Barić. Kada je riječ o djeci koja idu treći i četvrti razred osnovne škole, kod djevojčica je slavila Ema Duvnjak, a kod dječaka Matija Jerončić.

Poslije Zagreba, sportske aktivnosti preselile su se u srce Podravine, u Koprivnicu. I tu je upaljen plamen turneje radosti. Održala su se natjecanja u graničaru, atletici i tenisu. Najbolji u graničaru bile su ekipe Cekači i Oggy i Žohari, te su izborili plasman na završnicu. U atletskim utrkama na 60 metara kod djevojčica su najbrže bile Tia Požgaj i Dora Lovrinović, a kod dječaka Lino Plevnjak i Luka Nemeček. Osim sportskih, održana je i edukacija u suradnji sa Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova. Također, u Coca Cola Cup korneru održan je izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Završnica Plazma Sportskih igara mladih održat će se u srpnju u Splitu. Osim u Hrvatskoj, igre se još održavaju i u nama susjednim zemljama Bosni i Hercegovini i Srbiji, a veliko međunarodno finale također će ugostiti grad podno Marjana. Ovaj hvale vrijedan projekt započeo je još 1996., te se od tada održava u kontinuitetu, a sada se može dičiti i činjenicom da ga ni virus koji je „paralizirao“ čitavu zemaljsku kuglu, nije uspio zaustaviti. U „moru“ odgoda i otkazivanja, Plazma Sportske igre mladih su srećom „preživjele“ i to je njihova velika pobjeda. Ova manifestacija „spaja“ na tisuće djece iz svih krajeva Hrvatske , i drago mi je da je ovaj jedinstveni projekt opstao i u ovim teškim vremenima, i to je najbolja potvrda njegovih ne samo sportskih, već i ljudskih vrijednosti.



Post je objavljen 11.06.2020. u 20:06 sati.