Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Na putu mira, istine i ljubavi (16)


"Ja sam vam sve rekao i sve vam dao. Više vam nisam mogao dati. Sebe samoga sam vam dao… „Dječice moja, još malo ostajem s vama. I vi ćete Me, kasnije, tražiti kao što siročad traži mrtva roditelja. I plačući ćete poći govoreći o Njemu i uzalud ćete kucati na šutljivi grob, a zatim ćete kucati na plavetna vrata Neba sa svojom dušom koja će sva biti u smjernom traženju ljubavi i govoriti: „Gdje je naš Isus? Njega hoćemo! Bez Njega nema više svjetla na svijetu, ni radosti, ni ljubavi… Posvećujte se iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, iz dana u dan iz sata u sat, da uzmognete doći k Meni kada bude vaš čas.“ (Kralj Svemira)

Tijelovo
:
punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva.U Hrvatskoj je neradni dan_ deveti četvrtak nakon Uskrsa). Za Katoličku Crkvu, svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Svetkovina Tijela i Krvi Kristove jedna je od idejnih blagdana koji su duboko ukorijenjeni u životu Katoličke crkve. Povijesna podloga i razvoj kreću od 8. stoljeća a službenu potvrdu dobivaju u 13. stoljeću kada se satavljaju euhološki obrasci koji nisu promjenjeni do današnjih dana. Na cijelo zapadno kršćanstvo proširuje se u 14. stoljeću. U 14. stoljeću, papa Ivan XXII. širi blagdan na cijelu Rimokatoličku Crkvu. Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske.

Stra je Tjelovo neradni dan. Predlažem da pogledate moje pjesmu "Uskrsno jutro" i "Pjesmu zahvale Kraljici mira" :objavjene u novom broju časopisa
i na portalu https://book.hr:

https://book.hr/uskrsno-jutro-modro-je-nebo-utkano-u-njegove-blistave-oci/

https://book.hr/pjesma-zahvale-kraljici-mira/


Uz pozdrav svim posjetitelja bloga: EuM



Post je objavljen 10.06.2020. u 19:51 sati.