Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luckyrufus57

Marketing

HBOGO - 2 dio

SF filmovi i serije na HBO

Shazam - film o dječaku, koji je tek krenuo u srednju školu, a kojeg je veliki čarobnjak odabrao da brani stanovnike Zemlje od zlih ljudi i zlih bića iz drugih svjetova. On ima super moći, besmrtan je a u njega će se dječak pretvoriti izgovorom imena čarobnjaka - Shazam!

Sama činjenica da je glavni junak dijete, tinjeđer, koji je do prije susreta s čarobnjakom bio samo običan dječak i koji ima razvijen um običnog dječaka dovoljna je da film proglasimo SF filmom za mlade i malo stariju dijecu, koji je dobro osmišljen i još bolje snimljen.
Film je zabavan i funkcionira po sistemu : "otvori oči, ugasi mozak i uživaj"!

Serija Stargirl, za razliku od fima Shazam, je još više djetinjasta, a radnja naivnija, pa sve više, iz epizode u epizodu, dobiva epitet serije za djecu.
U glavnoj ulozi je djevojčica , ne starija od 15 godina, koja je, najvjerojatnije, kćerka pokojnog super junaka. Kako je super junak uspio biti likvidiran, to nije objašnjeno u prvoj epizodi.
Oduvijek sam mislio da su super junaci besmrtni!
Na početku prve epizode pratimo epsku borbu grupe super junaka - pozitivaca, protiv grupe super junaka - negativaca. Ovi drugi pobiju one prve i sada je svijet u njihovim rukama.
A naša junakinja, koja je od oca nasljedila super sposobnosti i uz pomoć čarobnog koplja, pretvara se u Stargirl!
Sa svojim očuhom, koji je ujedno jedini preživjeli od pozitivaca, koji nije super junak već logističar, i uz pomoć njihovih super pomagala, kreću u borbu protiv onih drugih, koji su u prvoj epizodi isprašili one dobre!

Da imam 6 ili 10 godina i da sam žensko, vjerojatno bih se i sam poistovjetio s ovom junakinjom i maštao da sam ja ona. A možda i ne, jer današnja mladež je potpuno drugačija nego smo bili mi, u njihovim godinama, i potpuno drugačije gledaju na svijet. Moguće je da je, čak i njima, ova super cura, ustvari predjetinjasta!
A ja, vjerovali ili ne i dalje pratim ovu seriju, očekujući da će se, konačno, dogoditi - nešto!

Post je objavljen 08.06.2020. u 07:46 sati.