Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Pisanje posta…


Dolazak na selo i pisanje posta.
Lako je pisati post u civilizaciji, napiši ga ti na selu. Interneta ima, nije da ga nema.
Ideje samo frcaju, sve jedna bolja od druge, ali dok se okrenem, trepnem, zaboravim je… i ode u nepovrat. Dobro, neka ideja i ostane.
Sad to treba napisati, učantrati se i poslati blogu.
Imam dve mogućnosti.
Prva je klasični kompjuter koji stoji na muškom šrajbtišu…
Ženskice će me shvatiti, muškići ne.
Sto je potpuno u muškom redu, od papira, kutijica, praznih kutija od cigareta, pikavca, knjiga, olovaka koje pišu, još više onih koje ne pišu, vaznica uspomena koja se ne sme baciti (razbiću je kao slučajno prvom prilikom), slika, starih novina, križaljki, važnih ceduljica, telefonskih brojeva bez imena, ali ako zatrebaju…Objavljenih knjiga, ideja napisanih na ceduljici.


Obavezno je nešto od alata kojem je tu mesto i ne sme se dirati. U tom kršu, pardon, stolu sređenom, stoji kompjuter tako daleko da ništa ne vidim.
Ako ga pomaknem iščupam neku žicu jer ima milion dodatka. Za slikanje, kopiranje, brisanje i risanje, ko bi znao koji gajtan čemu služi, ali da mi smeta, smeta. Samo što nema lonče za kuvanje kave priključak. Možda i ima, ali ga nisam videla. Naginjem se pod uglom 90 stepeni da otkucam nešto. Posle deset minuta me tako zabole leđa, da sve pustim.
Druga varijanta je laptop.
Na njemu jedino mogu na blog.hr, sve drugo je zauzeto nekim gnjavažama otkazivanjima, menju šifra, koje ni slučajno ne zapamtim, a zapisane su negde u notezu koji obično ostane u civilizaciji. Kad sve lepo napišem, primetim da je uzeo latinicu englesku, pa ispale sve neke hijeroglife. Opet sve pošaljem vragu, i odem vrtiti se oko ruža u vrt.
Priča se da postoje neki mobiteli koji mogu svašta. Ne verujem, ali i ako postoje neću svom mobitelčiću nabijati komplekse. Sirotan je dugo kod mene, veran je i prima sve SMS poruke, a može se i pričati preko njega, ako dobro čuješ, jer nema pojačavanje zvuka. Sve u svemu, jeres bi bilo i pomisliti na njemu pisati post.
Lepo ste se odmorili od mene, a sad ću opet malo da davim i gnjavim…



Post je objavljen 07.06.2020. u 12:19 sati.