Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Predizborni folklor u Jakobsfeldu

Nakon prigodnih predizbornih uhićenja, imamo i prigodnu predizbornu raspravu o borbenoj pjesmi Bojna Čavoglave.

Pisma je stara tries godina, kad je tek izašla svi osim Srba i notornih jugoslovena, su je oduševljeno pivali, i dobrih petnajst godina niko nije pravio problem oko toga.

Onda se Tonson zamirija doktoru Ivi Sanaderu, i posta legitimna meta, pa su ga od onda napadala i napadaju naizmjence oba krila saveza komunista.

Ajmo na meritum stvari, triba li iz javnog prostora maknuti simbole totalitarnih sustava, i organizacija koje su provodile zločine.

Ja sam osobno protiv zabrana, i protiv kolektivne odgovornosti, pogotovo protiv kazne bez provedenog suđenja.

Ono za što svakako nisam je selektivna primjena savjesti, na način da selektivno sankcioniramo samo određene totalitarne sustave i zločinačke pokušaje.

Ukoliko želimo biti ljudi a ne govna, što svi oni koji su selektivni jesu, u konkretnom slučaju, ukoliko želimo zabraniti obilježja fašizma istim aršinom se moramo odnositi i prema obilježjima jednako zločinačkog komunističkog totalitarnog režima, a o obilježjima pod kojima se vršila velikosrpska agresija na Hrvatsku, da ne pričamo.

Svi naši problemi naime proizlaze upravo iz selektivnosti, i licemjernog odnosa prema meritumu.

Ishodište zla je u selektivnom odnosu prema zločinu i kazni, tako da su počinitelji zločina za vrijeme fašizma, kažnjeni brutalno bez suda i mogućnosti da se brane pred istim, počinitelji zločina za vrijeme komunizma, nikada nisu kažnjeni, i danas se od strane počinitelja i njihovog okota, svako inzistiranje na pravdi proglašava fašizmom, i u konačnici počinitelji zločina za vrijeme velikosrpske agresije su tragičnom i pogrešnom odlukom bivše komunjare i jugoslavenčine, abolirani.

Upravo ta neravnoteža u kazni za počinjene zločine ohrabruje poklonike zločinačkih ideologija Srpske i Jugoslovenske provenijencije da zagovaraju selektivan odnos prema zločinima.

Po ko zna koji put predizborna suradnja partizana i četnika, u izazivanju nestabilnosti, a sve u cilju zadržavanja nepripadajućih privilegija, rezultira podjelama u društvu, pri čemu srpsko jugoslovenska koalicija uvijek može računati na pomoć Hrvata smanjene inteligencije.

Ako se pitate do kada će to trajati, vjerojatno još dugo, jer kao što mi koji smo odgajani kao Hrvati nismo nikada prihvaćali Jugoslaviju kao nešto svoje, tako ni Srbi i Jugosloveni nikada neće prihvatiti Hrvatsku kao nešto svoje.

Obzirom da je i ovih Hrvata smanjene inteligencije koji predstavnicima Srpskog i Jugoslovenskog okupatora, pomažu u stvaranju podjela, te da ne možemo očekivat da se nešto po tom pitanju popravi, neka značajnija promjena nije izgledna.

Rješenje problema je da prema svim zločinačkim sustavima i organizacijama te njihovim simbolima, zauzmemo istu poziciju i sve na jednak način sankcioniramo, na način da se iz javnog prostora uklone sva obilježja fašističke, komunističke i velikosrpske ideologije.

Evo ja vjerujem da je velika većina vas spremna se odreći svih zločina i zločinaca, a oni koji nisu nego bi se selektivno bavili time su ionako govna, to smo zaključili već ko zna koliko puta zar ne.



Post je objavljen 07.06.2020. u 10:21 sati.