Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Hajduk uz puno „bure“ pobijedio Inter

Sinoć je, nakon malo manje od tri mjeseca pauze, nastavljena hrvatska nogometna liga. Snage su na praznom Poljudu odmjerili Hajduk i Inter, a pobjeda je pripala splitskim „bilima“, bilo je 2-1. Strijelci za domaćine bili su Caktaš(11m) i Dimitrov, dok je za goste zabio Mamut.

Od samog početka Hajduk je preuzeo terensku inicijativu tražeći rani pogodak. Svoje udarce u nekoliko navrata okušali su Caktaš, Jairo i Dolček, ali njihovi pokušaji nisu bili dovoljno precizni. Kako to obično biva, onaj tko propusti nekoliko izglednih prilika , bude kažnjen. Inter je poveo golom Ivana Mamuta iz slobodnjaka sa nešto više od trideset metara. Taj gol ide na dušu Hajdukovom vrataru Josipu Posavcu, koji je jednostavno morao ukrotiti taj udarac, doslovce mu je lopta prošla kroz prste. Inače, Mamut je bivši igrač Hajduka, a pogodak nije htio proslaviti iz solidarnosti prema Hajduku. Do kraja prvog dijela rezultat je ostao nepromijenjen.

Nastavak je donio nastavak Hajdukovog pritiska. U 57. minuti Juranović je centrirao, Basel Jradi opalio iz prve, gostujući branič Nikola Soldo obranio je njegov udarac rukom, za što je dobio izravni crveni karton, a Hajduku je dosuđen jedanaesterac. Ipak, ponovljena snimka otkrila je da je lopta već bila izvan granica igrališta kada ju je Juranović zahvatio, ali to ni sudac ni VAR nisu vidjeli. Loptu je na bijelu točku namjestio Caktaš, ali Matković je njegov udarac obranio. Ipak, sudac je uočio da se golman kretao izvan gol-linije, te je ponovio izvođenje kaznenog udarca, što je bila ispravna odluka. Drugi put, Caktaš je precizan, pa je na semaforu pisalo 1-1. Iako je imao igrača više, Hajduk nije uspijevao ništa značajno napraviti, imao je tek jalovu terensku inicijativu. Sudačka nadoknada iznosila je devet minuta, a u 97. Kristijan Dimitrov glavom zabija i postavlja konačnih 2-1. I ovaj pogodak pratile su kontroverze, upitno je je li Ismaili netom prije pogotka napravio prekršaj u napadu. Zatražen je VAR , te je sudac rekao da je sve čisto. Ta je situacija dosta sumnjiva, pa prepuštam stručnjacima da utvrde što se točno dogodilo. Nakon drugog gola Hajduka, igralo se još nekoliko minuta, potom je sudac Zdenko Lovrić odsvirao kraj.

Kad se sve zbroji i oduzme, Hajduk je odigrao jednu jako lošu utakmicu, i morat će drastično popraviti svoju igru želi li dohvatiti drugo mjesto. Također, ovo je bila još jedna utakmica koju su pratile sudačke kontroverze. Zaista ne znam što se događa s našim sucima, ovo je već druga utakmica u nizu iza koje se vuku repovi. Hajduk u sljedećem kolu gostuje kod Istre u Puli, a Inter u Zaprešiću dočekuje Goricu.





Post je objavljen 06.06.2020. u 17:51 sati.