Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREMIJER PLENKOVIĆ NEPOVJERLJIVO PREMA DORHU


„Neznam kako DORH tako lakonski zna da od njih ne cure informacije“

U emisiji koja A sada Vlada koja je na prvom programu Radio Zagreba emitirana 3. lipnja u 8 sati gost je bio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. S njim je razgovarala novinarka i urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota.

Plenković je izravno rekao da ga DORH-ovo priopćenje, objavljeno dan ranije, nije uvjerilo da informacije nisu dospjele u javnost s njihove strane. Da podsjetim, radi se naime da je od nekog osoba osumljićena za koruptivne radnje Josipa Rimac, upozorena da su joj automobil i stan ozvučeni.


Premijer Vlade RH Andrej Plenković

" Istodobno, ako mjere koje postoje jako dugo, a istodobno neznam kako se do toga došlo „puknu“ i netko javi onome da ga se prati, onda to nije dobro. Tko je to mogao reći, mogao je reći netko tko je involviran. I zato ja očekujem i od DORHA I od policije da to istraže. Neznam kako DORH to tako lakonski zna da od njih ne cure informacije. Kako su oni to ispitali? Dobro da kažu, to nije do nas, radi tog, toga, i toga, ali je možda do nekog drugog. To nije prvi slučaj u mojem mandatu.
Mi smo imali slučaj gdje netko fabricira sms-om mene kao predsjednika Vlade i podpredsjednicu Vlade i nikome ništa. Koji je to postupak koji se vodi radi toga? Što su oni napravili u vezi toga? I sada imate ovakvu situaciju koja pukne ovako. To je nenormalno da se nešto tako događa. Sigurno se nije dogodilo zato što se svak ponašao po onome što su mu pravila kodeksa i zakona nalažu. Ja ne kažem – to je taj i taj, , ali te službe moraju utvrditi kako je to kod njih moguće. Nije sigurno do Vlade.



Post je objavljen 04.06.2020. u 00:42 sati.