Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Dirk Van Duijvenbode postao prvi online svjetski pikado prvak!

Prije deset dana završeno je premijernog izdanje online svjetskog prvenstva u pikadu. U konkurenciji više od 1500 igrača iz 50 zemalja svijeta, naslov najboljeg pripao je Nizozemcu Dirku Van Duijvenbodeu. Polufinalni susreti ponudili su okršaje Chrisa Dobeya i Scotta Waitesa, te Gordona Mathersa i Dirka Van Duijvenbodea. Najveći favorit za svjetski tron bio je Chris Dobey, pobjednik turnira C.0.V.I.D. 2020. i jedan od deset najboljih pikado igrača na svijetu, ali iznenađujuće je zaustavljen na posljednjoj stepenici prije finala. Bolji od njega bio je njegov sunarodnjak Scott Waites. U ovom polufinalu našla su se čak tri Britanca i jedan Nizozemac, te se baš on „okitio“ naslovom svjetskog prvaka. Najprije je u polufinalu svladao Gordona Mathersa, da bi u finalu nadigrao Scotta Waitesa.

Ovaj mundijal pokazao je da je pikado sport koji vrvi iznenađenjima, te da je nemoguće prognozirati konačan rasplet. To najbolje pokazuje podatak da je Chris Dobey jedini pikadist koji je igrao najmanje polufinale i na ovom svjetskom prvenstvu i na turniru koji mu je prethodio. Iako je prvenstvo gotovo, tu nije kraj online pikado druženju. U ponedjeljak je započela C.O. V. I.D. Crew liga prvaka, a kao ni za prethodna dva natjecanja, ni ovaj put nije nedostajalo interesa.Ono po čemu je liga prvaka specifična, svakako je sustav natjecanja. Igrači su podijeljeni u devet regija, a osim muškog, postoji i ženski turnir. Kod djevojaka nema regionalnih skupina, dok su pikadisti raspoređeni na sljedeći način: Sjeverna Europa, Južna Europa, Njemačka, UK i Irska, Zapadna Europa, Istočna Europa, Afrika i Euroazija, Sjeverna i Južna Amerika, te Azija, Australija i Oceanija( ta dva kontinenta se natječu u istoj skupini). U regionalnoj skupini Sjeverna Europa nalaze se: Norveška, Švedska, Finska, Island, danska, Litva, Latvija i Estonija, dok su u skupini UK i Irska uz „zeleni otok“ još i Engleska, Wales, Škotska i Sjeverna Irska. Jedna od skupina obuhvaća samo natjecatelje iz Njemačke, dok se u skupini Južna Europa nalaze Francuska, Austrija, Švicarska, Italija, Andora, Malta, Grčka, Cipar, Španjolska Portugal, Monaco, Gibraltar, Lihtenštajn , Turska i San Marino. U skupini Zapadna Europa smješteni su igrači iz Luksemburga, Nizozemske i Belgije, dok se u skupini Istočna Europa nalaze igrači iz Hrvatske, BIH, Crne Gore, Srbije, Albanije, Moldavije, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Rusije , Slovačke, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Gruzije, Češke, Kosova i Poljske. Što se tiče regionalnih skupina koje se ne odnose na europski kontinent, zastupljeni su sa stri skupine. Sjeverno američko – južnoamerička skupina obuhvaća pikadiste iz svih zemalja koje se nalaze na tim kontinentima. U afričko – euroazijskoj skupini smještene su sve zemlje „crnog kontinenta“, te nekolicina bliskoistočnih zemalja( Iran, Irak, Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati) i Kazahstan. U skupini koja obuhvaća Aziju , te Australiju i Oceaniju su: Kina, Tajland, Malezija, Indija, Indonezija, Filipini, Mongolija, dok su „azijski tigrovi“ polovično zastupljeni( Južna Koreja i Hong Kong), te Australija , Novi Zeland i zemlje Oceanije.

Liga prvaka tek se „zagrijava“ , ali to nipošto ne znači da nema uzbuđenja. Natjecanja u skupinama su započela, i bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije. Nakon završetka grupnog dijela lige prvaka, slijedi nockaut faza, koja će u konačnici iznjedriti njenog prvog osvajača. Što reći, u tijeku je još jedan fenomenalan projekt, koji uz natjecateljski dio, nudi mogućnost stjecanja novih prijateljstava širom svijeta. Jedino što još mogu dodati je sretno svima i dobro se zabavite, a iako je konkurencija izuzetno jaka, nadam se da će i hrvatski pikadisti igrati važne uloge u ovom natjecanju.

Post je objavljen 03.06.2020. u 17:35 sati.