Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kintsukoroi

Marketing

Kako smo postali nevjerni

Sve u vezi seksualnosti duboko je psihološke prirode.
Može li stalan, korektan, dobar partner, postati nedovoljan, iz razloga vlastite emotivne nezrelosti i neiživljenosti, potrebe za konstantnim i gladnim dokazivanjem vlastite vrijednosti?
Iz kojih se sve to pobuda, dubokih, skrivenih, javlja potreba za prevarom?
I koga zavaravamo time?
Nedovoljno voljeno dijete? Ono drhturavo u nama, očajno gladno zanosa početaka, primarne impresioniranosti našim bićem?
Jedno novo tijelo, novi miris kože, bljesak avanture i opasnosti?
Strašno je koliko laži živi u brakovima, dugogodišnjim vezama, gdje ne mora niti komunikacija posrtati, ali iskrenost nije na cijeni. Jer sve te nesvladive potrebe za novim osvajanjem, ne priznaju se često ni samima sebi.
- To se meni ne može dogoditi. Nisam taj tip. Ili..
- Ne brini, reći ću ti.
O, da, kako da ne. To su stvari koje hrane naš ego. Naše male, mračne tajne. Naš odnos sa samima sobom. Naši dokazi da vrijedimo.
Poneki od nas, međutim, traže duboku privrženost i odanost u odnosima.
Pa se prečesto nasučemo u plićinama tuđe pragmatičnosti i sebeljublja.Otkrhnuto povjerenje propušta vodu, ko napukao tanjur. Pa više ne vjeruješ, da. Ne vjerujem ja niti sebi, kažeš. Dosta je meni i mojih laži. Jer, nikada ne znaš. Uvijek se može desiti.
Al ne dešava se to, nije to nešto izvan tvoje moći. Voliš i poštuješ, pa se svladavaš. Da ne povrijediš koga voliš. Jednostavno. Stari postulat, ne činiš što ne voliš da ti se čini.
Pronađeš to samodokazivanje u sportu, hobiju, glazbi.
Natječeš se u slikanju. Učiš kineski. Svako novo učenje skriva zanos početaka. Da ne kažem, kako i nakon 30 godina braka, osobu koja diše pored tebe u mraku vaše spavaće, možeš još uvijek iznova otkrivati i upoznavati, ko Antarktik.
Jer mijenja se, mijenjamo se. Tope nam se ledenjaci i s godinama, sve neke druge stvari nam postaju važne.

Pristojan, korektan, zaposlen.
Niti naznake jebivjetra. Ne okreće se za ženama. Ne koketira. Nema baš niti previše šarma. Ima ženu pametnu i lijepu, putenu. Zajedno su x godina. Podigli zajedno dijete na noge.
Ona slučajno dobije poziv ljubavnice. Višegodišnje. Uz pomoć komunikacije i puno truda, situaciju raščiste. Samo seks. Ništa više. Par godina kasnije, ona slučajno otkriva da je on redoviti posjetitelj stranica za seksualno upoznavanje. Da je tih susreta bilo puno, s različitim ženama. On ne može poricati, jer ona je preinteligentna. Štitila je brak i zajednicu. Sada se lomi. To se ne može popraviti. On tvrdi da je to jače od njega.

Je li to bolest?

Post je objavljen 30.05.2020. u 23:06 sati.