Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Osiguranje opreme protiv.... idiota!?

U Engleskoj je jedan idiot, "štosa radi", gurnuo u jezero jednu fotografkinju oboružanu skupom fotografskom opremom...

Guy Pushes Photographer Into Pond, or: Why You Should Insure Your Gear

Slično se dogodilo i kod nas prije nekoliko godina, kada su dvojica maturanata na zagrebačkoj Norijadi isto tako, "štosa radi", gurnula fotoreportera u Manduševac. Pri tome mu je, s obzirom da završila pod vodom, uništena fotografska oprema u vrijednosti od cca 100 tisuća kuna.

Da stvar bude gora, bilo je pametnjakovića koji stali na stranu te dvojice mamlaza bulazneći o tome da "što je bio tako blizu fontani", ili pak "kak može bit aparat toliko skup a nije otporan na vodu". Na kraju se čak dogodilo i to da ih je sud oslobodio krivnje za uništavanje orpeme uz izliku da to nsiu napravili namjerno već sluučajno "jer su se zabavljali", a fotograf je morao odštetu tražiti građanskom parnicom (nažalost nemam informaciju o ishodu dotične, op.a.). Neki su uz to postavili pitanje kako to da mu oprema nije osigurana...

No dok je u inozemstvu moguće osigurati fotografsku opremu, za slučaj krađe, oštećenja ili uništenja (uključujući i ovakvo guranje u vodu od strane dokonih maloumnika), pitanje je da li je to kod nas uopće moguće, i po kojim cijenama....?

Post je objavljen 27.05.2020. u 17:47 sati.