Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Na putu mira, istine i ljubavi (10):

- Samo djeca znaju ljubiti jednostavno, iskreno, čisto. Ti ne znaš Marija osim ljubiti. Ali ostani mi uvijek takva. Uživaj u šarenim draguljima što ti ih darivam, a potom ih daj velikodušno i veselo onome koji čeka. Ja ću ti puniti ruke neprestano novim blagom. Ne boj se. Daj, daj. Tvoj Kralj ima neiscrpne blagajne na radost svojih malenih.. (Ulomak iz knjige Marije Valtorta „Evanđelje kako mi je bilo objavljeno).
/EuM: na Marijinom mjestu može biti bilo tko od nas, jedini uvjet je: pružiti ruku Isusu)!/

- Vidim… Ljude i ljude… žene, starce, djecu, ratnike, učenjake, doktore, seljake… Svi dolaze i prolaze sa svojim teretom nade i boli. Vidim i mnoge koji teturaju jer je bol prevelika i nada je skliznula s tereta prva, s preteškoga tereta i smrvila se na tlu… Vidim i mnoge koji padaju na rubovima ceste jer ih drugi, jači, guraju, jači ili sretniji s teretom koji je lagan. Vidim i mnoge koji osjećaju da su napušteni od onoga koji prolazi, da su i gaženi, koji osjećajući da umiru, stižu dotle da mrze i da proklinju. Među svima ovima, udarenima od života, namjerno sam stavio te djelotvorne ljubavi da mi moja siromašna djeca ne umru u duhu, izgubivši očinski stan i da nastave vjerovati u Mene – Ljubav, videći moj odraz na mojim slugama Uboga djeco! Među svima ovima, udarenima od života, koji prolaze ili padaju, moja je ljubav namjerno rasula milosrdne Samaritance, dobre liječnike, svjetla u noći, glasove u tišini, da slabi koji padaju nađu pomoć, da opet ugledaju Svjetlost, da ponovno čuju Glas koji kaže: „Ufaj se. (Nadaj se) Nisi sam. Nad tobom je Bog. S tobom je Isus. (Iz govor učenicima nakon uskrdnuća – Prema ulomaku iz knjige Marije Valtorta „Evanđelje kako mi je bilo objavljeno”.
/EuM: Kada se ovo čita u duhu, lako se može raspoznati Božji glas, a čini se da je za to potrebno biti malo „udaren od života“/!

-Izdvojio sam, po meni, moćnu molitvu prije blagoslova jela: Kada se domaćin/ćica ukratko pomoli prije objeda, dobro je izgovoriti ovu kratku molitvu i ostati malo u tišini prije znaka križa: „Dođi posvetitelju, svemogući vječni Bože, i blagoslovi ovo jelo pripravljeno po tvom daru i svetom Imenu.
/EuM: umjesto jela može se blagosloviti, posao, nakana, dan, suradnja i sl., sve što započinjemo neka bude uz Božju pomoć!/

- Posij misao da bi požeo djelo. Posij djelo da bi požeo naviku. Posij naviku da bi požeo osobnost. Posij osobnost da bi požeo svoju sudbinu. (nep. Autor)
/EuM: Sudbina je put koji sami trasiramo svojim odlukama!/

- Što možeš napraviti kako bi promicao mir u svijetu? Idi kući i voli svoju obitelj! (Sv. Majka Tereza)
/EuM: Mir ostvarjemo u sebi, ali ne i osamljeni - mir ne može rasti bez Ljubavi/


Post je objavljen 24.05.2020. u 10:28 sati.