Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TEROR JEZIKA I PODSMJEHA



EKSTREM NA POLITIČKOJ FUNKCIJI!

Radimir Čačić, danas osoba koja ima 71 godinu, koji je prije 47 godina arhitektonski fakultet u Zagrebu završio u predroku, kako piše u njegovoj biografiji, što je informacija o njegovoj inteligenciji i sposobnosti, 22. svibnja je iz okolice Varaždina , s gradilišta osnovne škole u Svetom Iliji, poslao neverbalnu poruku da je sve što je imao, znao i mogao u intelektualnom pogledu dao društvu u kome živi i u kome je stvarao. Njegove su se sposobnosti prosuđivanja i razumnog ponašanja potrošile, pokazao je svojim ponašanjem , pale su ispod ponašanja razine razumnog djeteta, te zbog toga treba što prije biti smjenjen s funkcije župana Varaždinske županije. Radimira Čačića treba poslati u mirovinu i tako na za njega najdostojniji način završiti njegovu radnu i političku karijeru. Jer njegov postupak gestikuliranja rukama i pokazivanje jezika, iza leđa aktualne ministrice obrazovanja dr. Blaženke Divjak za vrijeme od nekoliko minuta dok ona daje izjavu novinarima na gradilištu škole je nevjerojatan i nespojiv s razumnim ponašanjem.

Dok iza leđa ministrice obrazovanja Vlade RH, odrasla osoba i intelektualac Radimir Čačić , župan Varaždinske županije, maše rukama i užasno nepristojno plazi jezik iz svojih usta, šalje poruku – po svom očitom mišljenju - da ono što ministrica obrazovanja govori nije važno. To i takav način zbunjuje i podsjeća na pomisao da Čačića treba izostaviti iz sfere medija i bilo kakvog javnog života. Pokazivanje jezika iza leđa žene i ministrice u Vladi je teror i za svakog tko to gleda. Za zapadne medije Čačić bi bio ekstrem na političkoj funkciji od kojeg se očekuje ostavka . U Hrvatskoj pak svi svaku nepodopštinu proglašavaju pravom koje pruža demokracija. No činjenica je ipak da demokracija u RH verbalna, kao i neverbalna, na službenim i neslužbenim mjestima nije dovoljno zakonski uređena. Nedostojno ponašanje je dozvoljeno i
postaje svojevrsni ispušni ventil. Može li to tako biti opće prihvaćeno? Ovaj primjer svjedoći da nešto treba mijenjati.

Gdje je Čačiću mirnoća, dostojanstvo, ponašanje gospodina koja bi trebalo biti prisutno u njemu temeljem njegova životnog iskustva? Ima li toga u njemu ?Kako li se taj čovjek uopće ponaša prema suradnicima i ženama suradnicama i svima koji ne misle kao on?
Teror jezika iz usta čovjeka koji je na službenom političkom događaju nije znak uravnotežena ponašanja!

Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 23.05.2020. u 05:56 sati.