Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Online svjetsko prvenstvo u pikadu polako se zahuktava

Odmah po završetku pikado turnira C.O.V.I.D. 2020., započelo je prvo online svjetsko prvenstvo u pikadu. Baš popu nedavno okončanog turnira , i ova svjetska smotra u pikadu okupila je veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. Natjecalo se ukupno 1540 igrača iz čak 60 zemalja svijeta, a zastupljeni su bili svi kontinenti.

Dosadašnji mečevi ponudili su pregršt uzbudljivih okršaja, a bilo je i iznenađujućih rezultata. Tako su svoj nastup puno prije nego li su se tome nadali završili neki od igrača koji su na turniru C.O.V.I.D. 2020. stigli do same završnicu. Kao prvi među favoritima, svoj nastup je završio engleski predstavnik Steve Cadman. Bolji od njega bio je Jojo Tamares sa Filipina, a rezultat je bio 10 -8. Svakako najveće iznenađenje je eliminacija Njemca Nica Kurza, koji je u „grand slam“ fazi( 128 najboljih) tijesno poražen od engleskog predstavnika Douga Thoburna rezultatom 10 -9. U istoj fazi zaustavljen je i naš Dragutin Pečnjak, koji je imao status četvrtog nositelja svjetskog prvenstva. Baš kao u slučaju Kurza, i za njega je „koban“ bio jedan Englez, Andy Seed. Meč je bio dosta izjednačen, ali je u konačnici Seed slavio sa 10 -8. No, ni tu nije bio kraj "pomoru" favorita. U sljedećoj fazi( kada su na turniru ostala 64 najbolja pikadista), svoj oproštaj od turnira imao je i Nizozemac Danny Van Trijp. Njega je na putu prema šesnaestini finala zaustavio Velšanin John Wiliams Jones( 10 -5), koji će nastupiti u osmini finala svjetskog prvenstva. Kako se prvenstvo zahuktavalo, bilo je sve više iznenađenja. U šesnaestini finala ostali smo bez još dvojice pikadista iz najužeg kruga favorita, Austrijanaca, Rowby – John Rodrigueza i Michaela Rasztovitza. Rodrigueza je zaustavio Scott Waites iz Engleske, bio je bolji s 11-8. Drugi austrijski predstavnik Michael Rasztovits, zaustavljen je od Indijca Nitin Sharad Kumara rezultatom 11-9. No ni tu nije bio kraj iznenađenjima. Svoje mjesto u osmini finala nije uspio osigurati ni kanadski natjecatelj Jim Long. Njega je neočekivano nadjačao Andy Aspinall iz Engleske, bilo je 11-7.

Pred nama su mečevi osmine finala, koji su na rasporedu danas i sutra. Kada povučemo paralelu s osminom finala turnira C.0.V.I.D. 2020., lako je proizvesti zaključak da je u ovom sportu sve moguće i da svatko svakoga može pobijediti. Tu činjenicu najbolje potkrepljuje podatak da je je samo pet sudionika iste faze na turniru C.O.V.I.D. 2020. pronašlo svoje mjesto u osmini finala svjetskog prvenstva. Oni kojima je to pošlo za rukom su : Chris Dobey( Engleska), Florian Hempel( Njemačka), Ryan Searle( Engleska), Ricardo Pietreczko( Njemačka) i Andy Boulton( Škotska). Ulazimo u najzanimljiviju fazu prvenstva i ostaje za vidjeti može li nominalno prvo ime ovog prvenstva Chris Dobey ponovo podignuti pehar, ili će ga na tom putu netko ipak zaustaviti. Odgovor na to pitanje saznat ćemo u nedjelju, kada je na rasporedu veliko finale.

Post je objavljen 19.05.2020. u 16:45 sati.