Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Na putu mira, istine i ljubavi (8):

- Neka se žena borila sa smrću. Iznenada je imala osjećaj da je uzeta u nebo i da se nalazi pred sudačkom stolicom. „Tko si ti?“ upita je Glas. „Ja sam gradonačelnikova žena“, odgovori ona. „Nisam te pitao čija si žena“, nego tko si ti. „Ja sam majka četvero djece.“ „Nisam te pitao čija si majka, nego tko si ti.“ „Ja sam učiteljica.“ „Nisam te pitao što si po zanimanju, nego tko si ti.“ „Ja sam kršćanka.“ „Nisam te pitao koje si vjere, nego tko si ti.“ „Ja sam ona koja je svaki dan išla u crkvu i uvijek pomagala siromašnima.“ „Nisam te pitao što si činila, nego tko si ti.“ Tako je to išlo dalje. Štogod odgovorila, činilo se da nije dala zadovoljavajući odgovor. Vraćena je na zemlju. Kad se oporavila od bolesti, odluči pronaći tko je zapravo ona. Ništa nam nije istodobno ni bliže ni dalje nego istina o nama samima. Kad si se ti zadnji put upitao: „Tko sam ja?“ Ne čija sam žena, čija sam majka, što sam po zanimanju i koje sam vjere. Nego – tko sam doista ja? Nemojmo čekati sudačku stolicu da bismo pokušali odgovoriti na to pitanje. (Iz knjige „Pričaj mi priču“ autorica Majde Rijavec i Dubravke Miljković). /Odgovor ne dolazi onome tko ne priznaje da je Božje dijete:EuM/

- Prije objave moje Slave treba se istok i zapad očistiti da bi bili dostojni pokazati se pred mojim Licem. Tamjan koji čisti i ulje koje posvećuje veliki, neograničeni oltar na kojem ću Ja, vječni Svećenik, slaviti posljednju Misu, uz koji će posluživati svi sveti koje će nebo i zemlja imati toga časa, jesu molitve i patnje mojih svetaca, miljenika moga Srca, koji će već biti označeni mojim Znakom: znakom Križa blagoslovljenoga i prije nego što ih ‘anđeli Znaka’ budu obilježili. A, znak se utiskuje na zemlji i vaša volja ga utiskuje. Zatim ga anđeli ispunjavaju usijanim zlatom koji se ne briše i koje će sjati poput sunca na vašem Čelu u mojem Raju. „Tko da povjeruje u ono što nam je objavljeno, kome se otkri ruka Jahvina?“ (Izaija 53,1). (Ulomak iz knjige Marije Valtorta „Evanđelje kako mi je bilo objavljeno”.) /Ulomak sam odabro za one malo „šašavije“ kao što sam sam, koji u sve to to vjeruju, koji se raduju na daru života i vjeruju vjerom djeteta: EuM/.

- Moj stav o pobačaju, naravno, proizlazi iz moje vjere, koja tvrdi – autoritetom Riječi i Crkve – da smo stvoreni na Božju sliku, da od začeća imamo besmrtnu dušu, da je svaki čovjek vrijedan života i da smo određeni za vječnost i da nemamo nikakva prava na život drugih. (Pater Marko Glogović, u knjizi “Grešnicima ulaz dopušten“)
/Tvoj problem je ako se ne slažeš sa onim u što ja vjerujem: EuM/

-“Tko želi ljubav žeti mora ljubav sijati. (Jeremias Gotthelf”)

-U mrkloj noći vidimo, koji puta kroz vlastite suze, najljepše zvijezde. (Phil Bosmans)


Post je objavljen 19.05.2020. u 10:19 sati.