Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Znanja nikad dovoljno...

'Ajmo se malo obrazovati. Znanja nikad ne može biti previše, zar ne? Dakle, krenimo!

- Kad bi vas pitala gdje se u svijetu najviše popuši cigareta tko zna što bi odgovorili. Nisam to ni ja znala iako sam bila blizu, mislila sam na Japan. Kina je najveći svjetski potrošač cigareta jer tamo odrasli popuše 4124 cigarete po osobi svake godine (11 do 12 dnevno).



- Tko najviše popije piva? Eeee, to sam znala, to su moji Česi hehehee. Po glavi stanovnika 143 litre godišnje! Meni totalno neshvatljivo iako sam Čehinja.



- A kako stoji svijet s bogatašima, ha? Vjerojatno bi svi prvo pomislili na arapske zemlje ili a u biti odgovor je - SAD. Tamo živi 70.540 superbogatih stanovnika, a zemlja posjeduje 40 % globalnog bogatstva. Što se tiče gradova, tu prednjači Tokyo.



- Što se tiče razvoda tu prednjači najveća država na svijetu tj. Rusija, 5 razvoda na 1000 ljudi!



- Koji je jezik najkompliciraniji za naučiti? Tu sam isto bila blizu pomislila sam na japanski ali radi se Kini. Osim kineskog odnosno mandarinskog izuzetno teškim se smatraju vijetnamski, Hindu i japanski.



- Što se tiče korištenja seksualnih pomagala, stvari stoje ovako. Najviše ih koriste Britanci, Norvežani i Šveđani, dok južnije zemlje, uključujući i Francusku, nisu baš zainteresirane za takve "igračke".



- A što mislite, koja je nacija najinteligentnija? Radi se o Kinezima. Tako na pr. u Hong Kongu živi najviše ljudi s najvišim IQ-om na svijetu, a prosjek iznosi čak 107. Studenti postižu najbolje rezultate na testovima iz matematike i drugih znanstvenih predmeta, a kaže se da imaju i drugi najbolji obrazovni sustav nakon Finske.



- Kako je to s krađom tj. gdje se najviše krade? Barometar krađa po svijetu tako je pokazao da se najviše krade u Indiji, koju slijede Rusija i Maroko, a najniži postotak krađa imaju Tajvan, Japan, Austrija i Švicarska. To sam skoro pa pogodila do tančina.



- Što se tiče pak ženske ljepote, tu bi pošteno fulali jer Hrvati misle da nitko nije zgodniji od Hrvatica hehehehe. Irkinje su se našle na popisu najljepših žena na svijetu za razliku od Iraca (muškog dijela) koji su rangirani, ali po ružnoći tj. treći na ljestvici najružnijih muškaraca.



- A koja bi bila najopasnija životinja na našoj planeti, ha? Vjerovali ili ne, to su sitni komarci. Svake godine umre od malarije nekoliko milijuna ljudi!



Post je objavljen 17.05.2020. u 21:54 sati.