Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Moje dvije najveće radosti

Moji najdraži frajeri stigli su popodne na čuvanje. Skaču po dvorištu u toplim prslucima i gumenim čizmama, jer je trava mokra od današnje kiše.

Najdraži frajer uzima loptu i kreće dvorišno- nogometno ludilo, jer svako toliko loptu treba vaditi iz čempresa, ruže ili jagoda. Dotle manji najdraži frajer zgazi puža golaća. Kažem mu - nisi to trebao napraviti, puža je to jako bolilo. On gleda puža, pa mene, i odgovara:
- Pa tek sam došao, a već si se naljutila.
Smijem se, kažem da nisam ljuta ali mi je žao puža.
- Ako nisi ljuta onda sigurno imaš kinder pingui.
Idemo u frižider po njegovu omiljenu slasticu, ali on traži i sladoled. Kažem da nema sladoleda jer je vani jako hladno.
- Pa imam topli prsluk. I daću Bonkici malo sladoleda sa klipice.
Ne popuštam, ima sladoleda ali ne želim da ga jede vani jer je baš hladno. U međuvremenu pronalazi neke krekeriće pa i njih gricka. Dotle se najdraži frajer počeo znojiti od nogometnih akrobacija, pa ulazimo u kuću. Obuvaju šlapice pa malo gledaju košarku, a onda se ipak selimo na krevet čitati knjigu. Manji najdraži frajer pronalazi fotku na kojoj se vide guske.
- Mene je gusak kod stričeka Toce ( mog susjeda, op.a. ) jako prestrašio.
Silazi s kreveta pa namješta ručice poput raširenih krila velikog gusana i sikće, baš kako je gusan siktao na njega. Skače nazad na krevet, pa pjevamo o svetom Nikoli i zeki i potočiću. Najdraži frajer prelazi na Claptonov repertoar, otpjeva dvije naučene i traži da mu pustim "Got you on my mind", sjajnu blues stvar koju je odabrao za daljnju glazbenu izobrazbu. Dok mi pomalo pjevušimo, manji najdraži frajer pleše.
- Ovo je dobro za ples - kaže mi.
Dok čekamo da stignu ćevapi, njih dvojica se utrpavaju na trosjed gledati crtiće na RTL Kockici. Kreću reklame i manji najdraži frajer iza ženskog glasa koji kaže "RTL Kockica" viče - baš fora. Želim ih uslikati kako leže jedan kraj drugoga; manji najdraži frajer pita - jel treba smaaaaajl?
Stižu i ćevapi, idemo prati ruke prije jela. Manji najdraži frajer konstatira da je vani koronavirus i da se ruke stalno moraju prati. Jedemo ćevape, a onda vadim i sladolede iz zamrzivača.
- Kako si mi mogla reći da nema sladoleda? A vidiš da ima.
Jede i usput vrlo ozbiljno objašnjava kako se sladoled treba jesti da ne curi sa donje strane na hlače. Daje i Bonkici njen dio, strpljivo držeći klipicu dok ona liže ostatke sladoleda.
Vrijeme je da krenu kući. Najdraži frajer se obuva sam, a ja pomažem manjem najdražem frajeru i slučajno ga zapnem laktom dok sam natezala čizmu. Snuždio se, ja kažem - oprosti mi, nisam htjela, a on odgovara:
- Ma sve ti opraštavam.

Izlaze iz dvorišta, daju puse i manji najdraži frajer i na nogostupu vidi puža golaća. Svi moramo stati i gledati u puža,;pitam ga zašto je u dvorištu zgazio istog takvog. Odgovara - slučajno. Daje mi još jednu pusu i kaže - sutra ću ti opet doći.

Ulazim u toplinu kuće koja je ostala tako tiha iza njihovog smijeha i galame. Divno ih je slušati kako se smiju, moje dvije najveće radosti.

Post je objavljen 12.05.2020. u 22:26 sati.