Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Na putu mira, istine i ljubavi (5):

-„Da! Žena ima zadivljujuću snagu. Ona podnosi poteškoće, nosi tugu, ali zna i za sreću, za ljubav, za svoje mišljenje. Smije se kad želi vrištati. Pjeva kad želi plakati. Plače kad je sretna i smješka se kad je nervozna. Bori se za ono u što vjeruje. Ona je protiv nepravde. Ne priznaje „ne” kao odgovor ako postoji drugi i bolji način za rješenje. Daje sve od sebe za svoju obitelj. Ona prati prijateljicu k liječniku. Žena voli bez granice… Ona plače kad joj djeca dožive nešto novo u životu, i raduje se dobroti svojih prijatelja. Ona se raduje kad čuje za neko rođenje ili za vjenčanje. Srce se njezino slomi kad čuje za smrt drage osobe. Ona tuguje za izgubljenom voljenom osobom, ali je jaka i kada naizgled nema ničega za što bi se borila. Žena zna da jedan poljubac i zagrljaj može izliječiti slomljeno srce. Ipak, žena ima jednu grešku: Ona zaboravi koliko vrijedi!” (Autor nepoznat)

- Mladić reče svom duhovnom učitelju:  Učitelju, savjetovao si mi da u mislima stalno ponavljam: „Ja želim radost u svome životu!“ Izgovaram tu rečenicu često svaki dan, a radosti u mome životu niti je bilo niti je ima. I dalje sam jednako usamljen i nesretan kao što sam bio i prije. Što mi je činiti? Mudri učitelj položi pred mladića predmete koji su mu se našli pri ruci – žlicu, čašu i svijeću – pa ga upita:  Reci, koji bi od ovih predmeta htio imati? – Čašu – odgovori mladić. – Izgovori to sada pet puta – reče mu starac. – Ja želim čašu. Želim čašu… – ponovi učenik pet puta. – Eto, vidiš  odvrati mu učitelj  možeš ponavljati i pet milijuna puta na dan da hoćeš čašu, ali nećeš je imati ako se ne pokreneš i ne uzmeš je. Samo riječi nisu dovoljne, pokreni se i poduzmi nešto! Izvor: „book.hr“

-“»Ne spominjite se onog što se zbilo, nit’ mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? ( Izaija 43,18-19”)

-Budući da je Isus uskrsnuo, novo vrijeme započinje kada se On rodio a naš novi život započinje kada zazovemo njegovo ime. (Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena H. Hedgesa)

- Ne treba mnogo riječi da se izrekne istina. ( Indijanska poslovica)


Post je objavljen 10.05.2020. u 12:29 sati.