Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Pikado turnir C.0.V.I.D. 2020.: od ideje nekolicine zanesenjaka do svjetske popularnosti

I dok su ljudi diljem svijeta na razne načine nastojali vrijeme provedeno u karanteni učiniti zanimljivim, hrvatski pikado fanatici Ivan Močić, Ante Pešić, Vladimir Godinović i Miro Buha pokrenuli su jednu zanimljivu ideju, koja je vrlo brzo naišla na odobravanje i podršku brojnih poklonika ovog sporta. Naime, odlučili su organizirati online turnir u pikadu. Za sudjelovanje na turniru bile su potrebne tri stvari : strelice, pikado ploča standardnih dimenzija i naravno, mobitel. Igralo se putem web cama ili video poziva.

Iako sami su sami organizatori bili relativni skeptici po pitanju interesa i odaziva igrača, njihova očekivanja debelo su premašena. U ovaj hvale vrijedan projekt, uključilo se preko 1500 igrača iz cijelog svijeta. Turnir je organiziran s ciljem borbe protiv Covida 19, i to na način da se poštuje poruka „ostani doma“, a da istovremeno možemo svjedočiti mečevima između amatera i profesionalnih pikadista. Upravo se u tome krije čar ovog turnira, a uz to ovo je idealna prilika za upoznavanje i sklapanje novih prijateljstava među igračima pikada. Na ovom turniru sudjelovalo je puno renomiranih igrača iz Hrvatske i regije poput Dragana Pečnjaka, Alan Ljubić, Pero Ljubić, Neno Petrović, Romeo Grbavac, Vedad Mašić, Alihajder Hadžipašić, Oliver Ferenc, Aco Babić i Nemanja Smolić. Također, svoje mjesto na ovom truniru imali su i neki od najbolji PDC igrača Danny van Trijp, Nico Kurz ,Michael Rasztovits i legendarni Chris Dobey , koji je bio najpoznatija „faca“ ovog turnira. Ovaj turnir ponudio je puno fantastičnih mečeva, a neki su bili iznimno napeti. Na turniru je sudjelovalo pregršt sjajnih pikadista, ali kako to obično biva, u završnici je bilo mjesta samo za one najbolje. Polufinale nam je , zanimljivo, ponudilo britanski i njemački okršaj. Jedan polufinalni par činili su Britanci Chris Dobey i Ryan Searle, a drugi Njemci Florian Hempler i Nico Kurz. Njemački okršaj nije ponudio mnogo neizvjesnosti, bilo je uvjerljivih 10 – 4 za Floriana Hemplera. Drugo polufinale donijelo je veliku neizvjesnost, a u napetom meču tijesnu pobjedu nad svojim sunarodnjakom odnio je Chris Dobey, bilo je 10 -9. Finale je bilo na rasporedu u nedjelju 03. 05. Uvjerljivu pobjedu ostvario je Chris Dobey, bio je bolji od Floriana Hemplera sa čak 10 -2. Tako je Dobey u potpunosti opravdao status favorita i još jednom pokazao da pripada u sam vrh svjetskog pikada.

Ovaj turnir pokazao je da čak i u iznimnim situacijama kao što je ova pandemija ne treba klonuti duhom, već se potruditi na kreativan i zanimljiv način ispuniti vrijeme provedeno kod kuće. Svaka čast ranije spomenutim začetnicima ove ideje što su se pobrinuli, da u razdoblju kad je svijet praktički stao, ne stane i pikado. Također, tu nije kraj ovoj priči, jer je u ponedjeljak startalo prvo online svjetsko prvenstvo u pikadu, koje će zasigurno donijeti još mnogo uzbuđenja i sjajnih mečeva.



Post je objavljen 06.05.2020. u 18:13 sati.