Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minutazasebe

Marketing

Hrvati

Nas baš nikako da pogura naprijed! I kad se nekim čudom pomaknemo malo prema zapadnoj europi naši političari se svojski potrude da nas vrate barem 30 godina unazad! Malo u '91 pa malo u '41, pa u '95 ili '45! Kladim se da jedan prosječan Finac, Belgijanac, Danac ili Šveđanin , pa čak i Portugalac, Španjolac ili Austrijanac nema pojma od kad do kad je trajao Drugi svjetski rat, dok moje djete od 6 godina već barata riječima partizan i ustaša. Naravno da doma ne pričamo o tome, al čim upališ tv a da kojim slučajem nije RTL Kockica ili Mini TV prvo što čuješ je "Za dom spremni" i partizani!
Čim su malo popustile mjere stožera odmah su se razvezali naši političari važno pričajući o slavnoj hrvatskoj povijesti, povijesnim bitkama, pozdravima, ratovima i ličnostima! Bože mi oprosti, ali više mi u špici Dnevnika nedostaje onaj broj oboljelih, mrtvih i na respiratoru nego li Plenkivić i Milanović! A kud se sad još spremaju i za izbore pa im pokoji kadar na našu nesreću ukrade i zalutali Bernardić, a od nekud je kao od mrtvih uskrsnuo i Škoro u kompi sa Željkom Markić!! Ako je mali u blizini ja odmah okrećem program da mi dijete ne gleda Milanovića i Markićku jer sad je u osjetljivim godinama i mogao bi imati noće more, a zamislite vi sebe da sanjate nekog od njih dvoje a kamo li jedan šestogodišnjak??
Dobro je kad čovjek sve to pogleda u 7 navečer pa te taj horor film dok ne odeš spavat malo i popusti, al kad kao i ja pogledaš 3. Dnevnik možeš zaboravit da ćeš sklopit oko do 1-2! Preveliki su to stressovi! Moram priznat da mi nedostaje Kolinda onako uvijek u laganoj euforiji ili barem neki lik poput Mesića koji se dobro nasmije sam sa sobom. Ovo danas sve izgleda ko žešći "hard kor"
Slušam pak danas na vijestima da bi glasovanje moglo biti "poštansko"! Čuj to? U 21. stoljeću kad se djeca rađaju s mobitelima u rukama a bome i oni koji su u mirovinu išli dok je još Drug Tito bio živ vladaju računalnim osnovama, mi planiramo imat poštansko glasovanje!! '45 bi to poštansko glasovanje vjerujem svakako bilo hit, ali kad u proljeće 2020 slušaš kako su na jesen izgledni parlamentarni izbori sa poštanskim glasanjem misliš si da te netko sprda! Okrećem se oko sebe u dnevnom boravku da vidim prati li te vijesti još netko od ukućana pa da prokomentiramo zajedno jer možda sam ipak ja sve krivo pohvatala, ali nema nikog.
Onda si poslije svega sjednem da ispušim jednu u miru, smirim se i sama malo od svog tog užasa kojeg sam čula i vidjela u samo pola sata pa si mislim "Kuda za Boga miloga mi idemo??" Jedino što nas drži na klimavim nogama zadnjih par godina su turizam i jeftini krediti, sad je izgledno da turizma baš puno neće bit a bome ni kredita, pogotovo jeftinih, pa je valjda pravi trenutak da se vratimo našim starim ustašama i partizanima. Uplete se potom u tu priču i uvijek "nepristrana" Crkva da bi zaokružili tu cjelinu guranja unatrag. Jer ne mogu nas samo jedni tako sliovito gurat unazad sami, treba im uvijek potpora s lijeva i desna, a kod nas takvih bome ne fali. Veselim se da će se sav taj predizborni cirkus odvijat u ljeti kad smo više po vani pa se nadam da ću ipak dobar dio svega toga propustit. A poštansko glasovanje ću svakako obavit, kao i svake godine do sad, gledam u onaj listić i u glavi čujem Huga: "Hajde, izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti"

Post je objavljen 04.05.2020. u 23:12 sati.