Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Mrkve i batine



Sjećam se kratke epizode s berlinskim pa onda hrvatskim piratima. Bili smo protiv zabrane rada nedjeljom, al smo se zalagali da zaposleni imaju pravo na dva slobodna dana u tjednu, te da se kontrolira dodatno plaćanje djelatnika vikendom. Argument je bio da nedjeljom svi ne trče u crkvu, te da ima dosta samaca kojima bi dodatna zarada dobro došla, te naravno, oni sretnici koji još imaju posao koji ih iscrpljuje ne stignu radnim danima baš u dućane.
Danas sam promijenio mišljenje. Cijeli život se borim za opće dobro, zašto bih i dalje. Nevjerojatno koliko je moj pas guštao u petak i nedjelju u praznom prostoru oko Lidla, tu i tamo bi došla po dva auta i očito se dilala droga, ne mogu garantirati, al čini mi se da je bilo jedno prebacivanje iz ruke u ruku kutijom šibica, kao što smo mi radili u čuvenoj stanici Podlugove iz Čolićeve pjesme, izađeš iz vlaka, zamijeniš kutije šibica, u jednoj lova u drugoj trava, vratiš se u vlak i nastaviš put.
Jin je toliko uživao u petak i danas da to nije normalno, pa i ja s njim. Ionako nam svima preostaje sve manje vremena, nek se mladi izvole izboriti za bolju budućnost, ili izaberu postati robovi.
Valjda nam se esdepeov župan smilovao i sutra ćemo smjeti u Gorski kotar, ako sam dobro shvatio, doduše umalo nisam pao s lopte, na ulasku u Rab nužno mjerenje temperature, odmah asocijacija, mislim da se roman Srbina Pekića zvao "Besnilo", davno čitao ne sjećam se više, no mislim da obrađuje današnje vrijeme.

Post je objavljen 03.05.2020. u 12:30 sati.