Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Ka šećerna vata u cirkusu


Tih je godina, nedilja bila najbolji dan u tjednu, na vlasti su bili oni šta
Su se upisali u partiju iz koristoljublja da bi dobili stan, pa da ne moraju zidat kuću nego vikendicu, kreditima koje nikad neće vratit, pa se nediljon nije radilo.
Da je onda nekome neko reka da će doć demokracija kad će Jugosloveni pomagat kapitalistima da tiraju ljude da rade nediljon, reka bi mu da nije normalan.

Nediljon se išlo na misu, prvo babe a onda posli mi na dičiju.
Samo Svema više nije iša na misu njega je penzionisani oficir Nikola Drljača, koji je bija važan faktor u mjesnoj zajednici, primija u SKOJ, pa je on dolazija samo isprid crkve da vidi ko je bija na misu i podnese izvještaj rođaku od Bore Drljače.

Negdi prije podne bi cilo naselje odjekivalo od udaraca po šniclama, i počeli bi se širit mirisi, kokošije juve.

Žene sa krpama od Faksa oko glave su pivale, u to doba je bilo normalno da ljudi pivaju, četrdeset godina kasnije će se kad neko piva, zvat viralni hit.

Posli mise bi se mi Dica igrali, a matere bi se derale da dođemo doma prisvuć se, da ne sjebemo misnu robu.

Cilo naselje bi odjekivalo laganim notama, emisije po željama, u kojon bi sretnim mladencima uz koloplet najveće svjetske pjevačke zvijezde Miše Mate Kovača, čestitali na hrabrosti da stupu u brak.

Onda bi svi morali ić na obid, drugim danima je to bilo vako, nako, ali nediljon u jednu uru na cesti nije bilo nikoga, sve je bilo pusto ka da se emitira nova epizoda Dinastije.

Mi Dica bi ma brzinu izili da moremo ić vanka, ali bi morali do kraja sidit na svečanon obiteljskon, nediljnon, ručku.

Posli ručka bi mi otpičili na igralište, muški su išli na zog igrat balote i karte, a matere sa krpama od Faksa oko glave, su išle jedna kod druge na kavu, i ćakule.

Umisto Mate Miše Kovača, i sretnih mladenaca, na radiju Bi se čuja glas Ede Pezzija, koji bi prinosija utakmicu Hajduka.

Prid večer bi u goste došli kumovi prijatelji i rodbina, i donili dvaes deka kave i čokoladu.

Da je neko onda reka da će Dica umisto na igralištu nediljon bauljat po šoping centrima, da će poslovođe od samoposluga postat kapitalisti, a da će Jugosloveni tirat blagajnice da nediljon radu od straja da ne bi otišle na misu, na koju ionako idu samo oni koji su uvik išli, rekli bi mu da je lud.

Šta ste vi radili nediljon?

Post je objavljen 03.05.2020. u 09:50 sati.