Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/utrenutku

Marketing

U središtu tornada

"Ne moraš steći slobodu, već moraš izgubiti vezanost, jer sloboda je ono što već jesi." Mooji

Gusto grmlje, šipražje posuto trnjem. Tako izgleda na prvi pogled. Kada krenem pažljivo čistiti trnje, micati suhe grane, nailazim na predivan bijeli cvijet istovremeno zaštićen gustim granama, ali i sputan tim istim granama i zato slabo vidljiv. Razoran tornado, u sredini mir i sunce.
Tako nekako vizualiziram sebe i ljude u potrazi za Istinom, u potrazi za slobodom. Često, zapravo, gotovo uvijek slobodu tražimo vani, tražimo da se poslože uvjeti kako bi mogli biti sretni i slobodni. Tek kada se uvjeti vani nikako ne poslaguju kako bi mi voljeli, okrećemo se prema unutra, prema stvarnom izvoru sreće.
Volim čitati i slušati Mooji-a, jednog posebnog čovjeka kojeg zovu "duhovni učitelj za lijene ljude". To mi je uvijek bio simpatičan naziv. Ne mislim da je zaista za lijene ljude nego za ljude modernog doba koji su užurbani i ubrzani i ne mogu stati. On govori jednostavnim jezikom kojeg može čuti i uhvatiti svaki užurbani čovjek.
Ono što ja doživljavam kao ključ svega jest shvatiti da je sama vezanost za misli i emocije taj tornado, te grane koje sputavaju cvijet da raste. Normalno je imati misli i emocije, doživjeti emocije. Pustiti da nas obuzmu i rezultiraju reakcijama koje nas i druge čine nesretnima, tu se sve komplicira. Ono što ja nastojim u tom trenutku, je postati svjesna sadašnjeg trenutka uz duboko i svjesno disanje. Nije lako biti u tim emocijama bez reakcije, no čim ih postanem svjesna polako počinju jenjavati. Ne djeluje uvijek, no ako 3 od 5 puta djeluje, zadovoljna sam.
To sam danas željela s vama podijeliti. Budite mi dobro.

"Sve misli su same po sebi jednako beznačajne, ali vaše vjerovanje u njih, ih energizira, daje im život. Kada vam se misao čini jako snažnom, to je samo zato što vi vjerujete u nju." Mooji





Slike fotkala moja malenkost

Post je objavljen 01.05.2020. u 12:46 sati.