Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Ka šećerna vata u cirkusu

Škola je završila, dobija san gramofon jer san proša s pet, iako niko baš ozbiljno nije računa s tim, iša san u Dalmu kupit sebi ploču, tija san kupit Boney M, a onda san vidija jednu sa glavon od zmije, koja je morala bit dobra, nisan nikad prije čuja za te, ali zmija je bila zakon



Kad san doša doma odma san metija ploču i raspalila do daske, pa je mater došla i rekla da će mi sikiron razbit Gramofon.

Zdene i Joke su odma kad su čuli dopilotali, pa smo svirali zračne gitare i mavali glavama, pisme su bile zakon, najbolja je bila Free me koju će vlasnica osam blogova Julka četrdeset godina kasnije često objavljivat na svom blogu.



Alma je otišla kod babe na selo, a susida Luca koja je bila uvik dobro informirana je rekla da za deset dana dolazu Švabe.

Onda je stari doša s posla i reka da me vodi na litovanje, pa san ja reka da ne zajebaje, on je reka da ozbiljno idemo na litovanje, a ja san pita di.
Stari je reka da me vodi na Čiovo, misec dana, a možda i dva, i meni je odma bilo sumnjivo.

Sutra smo se potrpali u auto i išli na Čiovo, tamo smo bili u nekoj vukojebini između Slatina i Arbanije, di je bija samo neki Pero šta je kopa kanale.
Onda je stari reka da ćemo tu zidat kuću za nekog doktora, i da ću mu ja bit glavni pomoćnik, ja bi se bija najradije ubija, Alma je bila kod babe, Švabice su dolazile a on je mene odveja na kraj svita.

Odma san proglasila štrajk i reka da iden kući, pa je stari reka da će mi Dat pesto maraka za šoping u Trstu, i nekako smo se dogovorili.

Moj posa je bio između ostalog da iden ujutro po kruv u Slatine kod šipca, koji je ima onu biciklu šta je imala koš naprid pa je u njon vozija kruv i prodava ga po bauštelama.

Još san mora čuvat brata na plaži kad bi upeklo pa se nije moglo radit.

Ja san lipo uzeja tunju pa san lovija ribu, i macu pa san tuka prstace, pa me ne bi previše gnjavili jer su više volili da in donesen prstaca nego da nosan blokete.

I tako je vrime pomalo išlo, stari bi da zadatak šta tribamo uradit i iša na posa, dizali smo se u ranu zoru i nosali blokete i pržinu i ciment, da sve bude spremno kad stari dođe s posla, pa bi kad bi upeklo ošli na plažu štagod ulovit, onda bi stari doša pa bi radili do mraka, ja san bija glavni za dodavat mu blokete, šta je bilo dosta teže nego kad san mu dodava daske, ali pesto maraka, je pesto maraka.

Onda san jedan dan iša u Slatine do Pekare, i tamo vidija Almu, starci su jon bili na godišnjem, pa je došla od babe u vikendicu.
Prva me je vidila Almina mater, i rekla evo ti društvo Alma.

Ona je blejila u mene širom otvoreni očiju.

Onda je Almin stari pita di je moj stari, pa san ja reka da će poslin doć s posla, pa je pita di smo jer da mu nešto triba moj stari, pa san ja reka, a on je reka da je to blizu.

Onda san je kupija kruv, a oni su me čekali da me odbacu auton, do tamo di smo bili, kad su me iskrcali, Alma je pitala mater, more li Ostat samnom, pa je ona rekla da mora pitat moju mater.

Onda san se ja dera ka nenormalan, dok me mater nije čula, pa su almini starci i moja mater nešto laprdali, i onda je mater rekla da ništa ne brinu da će ona pazit na nas.

Onda su Almini starci išli ća, ja san materi uvalija kruv, pa smo nas dvoje zdimili na plažu.

Tamo se Alma skinila u žuti bikini, a ja san zinija ka som, dobro nisan tad zna kako som ziva to san sazna poslin.

Post je objavljen 30.04.2020. u 07:00 sati.