Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Veze na de bezveze

Opasne veze su otprilike one kad si neko dozvoli da se poigrava drugima, i onda se igra i igra i na kraju se gadno oklizne pa završi u govnima do vrata i obično se u govnima i uguši. Jer je karma jeben igrač.

Ako ima nekih da nisu gledali ekranizaciju francuskog romana iz osamnajstog stoljeća kodnog naziva Les Liaisons Dangereuses, dozvolte mi da se ja malo poigram glavnim junacima. Za početak moram iskazat svoju osupnutost količinom kurvarluka i spletkarenja opisanog u spomenutom romanu. Pa to se ne zna točan broj kolateralnih žrtava glavnog dvojca, markize de Merteuil i vikonta de Valmonta ( sve neki deovi jebote, srećom su različita prezimena pa se nemreš pogubit ). Znači oni mijenjaju ljubavnike i ljubavnice ko gaće il higijenske uloške. Jesi trepno - evo nove žrtve, il njegove il njene. Markiza de ima mlađeg frajera, koji naravno ima zaručnicu, i oće tu njegovu zaručnicu uništit. I koga će pozvat neg našeg vikonta de, on kud prođe trava ne raste četrnajst tjedana. E al on je zauzet zavođenjem kreposne gospođe de Tourvel ( još jedan de ) čiji muž radi u dijaspori a ona je na tetkinom imanju. Pa se strefi da se sudare na tom imanju i vikont de, i zaručnica, i kreposna gospođa de, pa vikont de proda zaručnici priču da joj ko treba predat pismo od njenog ljubljenog samo da nek ga pusti u sobu, i onda je na silu obeščasti. Ona se pretvara da je bolesna, pa njena tupa materešina zove - pazi sad - vrlu markizu de da nek razgovara s njom. Markiza de ko markiza de, tjera vodu na svoj mlin pa joj pojasni da šta će joj falit ak tu i tamo malo ubije vrijeme sa vikontom de, i da i inače uzme sve šta joj život nanese. Dotle vikont de salijeće kreposnu gospođu de, laže i maže i masti, i na kraju je uspije pomotat. Markiza de, isto tako premazana svim mastima, skuži da se vikont de zatelebačio u našu kreposnu gospođu de, pa traži od njega da je ostavi e da bi se njih dvoje malo pozabavili. Ajde saspe on gospođi u lice da mu nije više zanimljiva i da je za njega igra završena, al usput skajla i markizu de jer zaručnik od zaručnice ( koju je vikont de smuvo na samom početku ) u međuvremenu je pokleko pred jebenom markizom de, a vikont de ga je sjebo u koracima da ode za zaručnicom. I markiza de i vikont de zarate na život i smrt.
Markiza de zaručniku otkrije da je vikont de smuvo njegovu zaručnicu, i mladac ga izazove na dvoboj. Tu ga isproburazi, i vikont de mu na samrti dade sva markizina de pisma da je raskrinka i zamoli ga da ode do kreposne gospođe de i kaže joj da ju je iskreno volio. Mladac sve odradi po peesu. Kreposna gospođa de umire, a markiza de ispali na živce nakon šta su je isfućkali u operi jer su svi saznali kakva je ona kučka. Tad nije još izumilo normabel da si popije protiv živaca.

Jelda da ste i vi u šoku od svih tih tarapana? I ja sam, života mi. Al ipak me najviše razočaro John Malkovich u ulozi lomitelja ženskih srdaca. Ja naime na Malkovicha ni bicikl ne bi naslonila, i to potrgan.
Da je Balibeg u igri, e to bi bila sasvim druga priča. On bi me vozio na guvernalu od bicikla, odavde do vječnosti.

( photo by Wannabe Magazine )



Post je objavljen 29.04.2020. u 21:11 sati.