Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

PRIPAZITE na vaše kućne ljubimce pse i mačke!

Pozivamo sve čitatelje našeg bloga da pripaze na svoje kućne ljubimce, te da ih ne puštaju da slobodno šeću našim ulicama i selima. Naime, pojavila se osoba ili više njih koji ih pokušavaju otrovati.

Dr. Branko Jurić, direktor Veterinarske ambulante Poreč navodi da svake godine redovito na proljeće bilježe pojačane aktivnosti bacanje otrova s namjerom ubijanja kućnih ljubimaca.

-Imali smo zadnjih mjesec dana nekoliko slučaja trovanja. Većinu spasimo pravovremenim davanjem protuotrova. Pozivamo vlasnike ljubimaca da žurno idu veterinaru ako primijete simptome, poput pojačanog slinjenja, tresavice i trzanja mišića. Djelovanje otrova na bazi fosfora počinje relativno brzo, u nekih 20-ak minuta, pa je brza reakcija vlasnika bitna. Ako dođu na vrijeme možemo ih spasiti. Nažalost, nemamo dokaza, niti je netko uhvatio trovača. Cijeli postupak dokazivanja je kompliciran i nije jeftin, komentirao je dr. Jurić, uputivši nas na policiju. (Izvor: Istra terra magica)

Koristimo ovu priliku da vas izvjestimo i o novim investicijama u komunalnu infrastrukturu našeg mjesnog odbora. Iako su se zbog mjera štednje brojne komunalne investicije privremeno odgodile, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo dovršava ranije ugovorene i započete komunalne investicije na širem području grada. Tako je u porečkom naselju Varvari dovršena izgradnja prometnice između ulicu Pjantade i Buranka. Prometnica je ukupne dužine 125 m, a trenutno se izvodi nasip za izgradnju nogostupa u dužini od 80 m između kućnih brojeva Piantade 71 i Baldini 25.

Kako to izgleda možete vidjeti na priloženoj fotografiji.


Izvor: Grad Poreč

Osim ove investicije, upravo se ovih dana odvija košnja trave na javnim površinama i dječjim igralištima u našem mo-u. Napominjemo kako još uvijek djeci i odraslima nije dozvoljeno okupljanje na igralima i igralištima na području Grada Poreča.





Post je objavljen 29.04.2020. u 12:56 sati.