Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Što Blog.hr tebi znači? vol. 2

Odgovor na to pitanje sadržan je u mom prvom postu objavljenog krajem davne 2007. godine.

Post je bio kratak:

Poštovani potencijalni čitatelji!
Evo stigao još jedan entuzijasta u borbi protiv ljudske gluposti.
Iako je čuveni fizičar Einstein rekao: " Svemir i ljudska glupost su neizmjerni! Doduše u ono prvo nisam baš siguran!" nadam se da ću uz Vašu pomoć ipak uspjeti barem malo smanjiti količinu gluposti u Lijepoj našoj. Pa makar na kraju ustanovili svi zajedno da smo se tukli protiv vjetrenjača (kao čuveni Vitez tužnog lica).
Pa krenimo!
Pozdrav Vaš Semper Contra


'Vjetrenjače' se mijenjaju, borba protiv njih je uzaludna

U skladu s tim naumom kreirao sam i svoj nik, koji i danas 'krasi' moj blog kojemu formu nisam nikad mijenjao (za mene je bitan sadržaj a ne forma bloga).
Simbolika nika: sam protiv sviju

U blogosferu me lansirala, ukoliko me sjećanje ne vara, danas već bivša blogerica @catwomen. Ne znam da li je to bilo dobro ili ne, no eto, izdržao sam gotovo 13 (uh, taj nesretni broj) godina. Dokle ću još ne zna se.

Ako čitate moje postove iz rane faze, uočit će te da sam u njima zaista vodio 'nepoštednu' borbu protiv ljudske gluposti i pisao relativno duge postove.

Odaziv štioca i nije bio bog zna kakav. Razlozi bi mogli biti: bio sam novi nadobudni bloger, borba protiv ljudskih gluposti (mnogo godina kasnije shvatio sam: „Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen.“) i vjerojatno duljina tekstova.

Mnogo godina kasnije, shvativši da zaista dugi postovi ne nailaze na 'prođu', počeo sam pisati kraće, a za postove te vrste otvorio svoj blog sempercontra.com. Tu sam se definitivno uvjerio da ne valja pisati dugačke postove (znali su imati i po hiljadu, dvije hiljade riječi) jer je posjećenost bila '0', 'zero', nikakva, pa sam ga nakon par godina ukinuo. Kako od početka pisanja spremam sve postove u arhivu, tako sam radio i s postovima na tom blogu, tako da njegovim zatvaranjem nisam izgubio ništa.

Glavni moto mog pisanja mogao bi biti: raznolikost tema. Koliko sam u tome uspio, prosudite dragi štioci sami.

Kako vrijeme prolazi, sve više gubim volju da 'drvim' na blogu. I tu postoje više razloga. Međutim, kako to nije tema ovog posta, ostavit ću to za neku drugu priliku, ako do nje uopće dođe.Post je objavljen 23.04.2020. u 10:55 sati.