Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

O psima i robovima



Mislim da su vlasnici pasa inteligentniji od prosjeka stanovništva. Recimo kolegica mi se žali da joj učenik nije radio kviz u realnom vremenu, zaštitar s kojim sam jutros šetao uz naše pse odmah povezao i komentirao da je možda puno djece u obitelji i ovaj žrtvovan, kao vjerojatno jedan komp u obitelji. To je naravno i istina, samohrana majka s puno djece, tko zna jel sad i posao ima.
I tako šetamo mi uz sportsko igralište, on priča i vidi da sam odlutao mislima, ne vidi da snimam i naravno ne zna da sam bloger, pogleda prema igralištu, vidi curu koja trči, ja je snimio u momentu predaha, kaže, vidiš, ako uspoređujem, mislim da je ono vrijeme kad su djecu naslijepo i dogovorno vjenčavali s 18 bilo zrelije nego ovo kad djeca s 40 žive i hrane se kod roditelja.
Ja mu odgovaram da je nazadna socijalistička Njemačka, čiji sam bio stipendist, dijelila stanove parovima s 18, mislim stanovi su tražili stalne popravke, al mladi su se osamostaljivali, u tom smislu se slažem. Kaže već si mi pričao, nego zašto je država propala, nije valjda samo do neslobode, veli pogledaj Hrvatsku i Srbiju danas, nema šanse da propadnu.
Odgovaram spremno, nisu smjeli putovati vani, nije bilo južnog voća niti coca-cole, a i susjed je susjeda špijunirao.
Veli, da, svi sad imamo coca colu i južno voće...

p.s.
Skoro zaboravih, trkačica po zabranjenom prostoru igrališta mi se jako svidjela, a čitatelji ovog bloga koji ne komentiraju nek uživaju u svojim mrtvim prirodama ;)

Post je objavljen 22.04.2020. u 10:50 sati.