Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

fažol

najprije moran odat priznanje blogyu šta je pripozna kvalitetu, oćito nije davno pojia pravu juvu pa bi mu stoga priporučija vergleca u varaždinu.

kako je ovo tjedan borbe protiv korone i svi neki kurac stavljaju na blog kako ubijaju vrime socijalne distanciranost tako je pun kurac slija sa cvičen i knjiga sa koje se prašina obrisala u prošlom stoljeću. da se razumimo, cviče će i dalje rast samo, a knjige se mogu čitat uvik, da nebi kupile prašinu.

jučerašnji post o juvi je otkrija svu negativnost današnje fast fud generacije i nekvalitetnu prehranu opčenito, tako da ću današnji post postvetit kralju prehrane (tripice su ipak kraljica), njegovom veličanstvu fažolu.

najprije triba kazat, ovin ženskin šta in je i juva znanstvena fantastika da; svaki muški koji je proša vojsku uvik spominje vojnički fažol. zašto? zato šta in na fin način oče reč da neznaju skuvat fažol!

najprije moramo razlučit, jebate riči, da ovo šta se kuva u dalmaciji nije vojnički fažol nego 'pašta šuta' i nema veze sa vojničkin fažolon. a nastala je u vrime gladi kad se tribalo priranit više ljudi na više dana. sama rič 'pašta šuta' nan govori da je osnovna namirnica manistra (pašta) na ostacima od suvog mesa (šuta=otpad) sa dodatkon fažola da bi bilo ukusnije.

pravi vojnički fažol se radi od junjetine! da, da dobro ste pročitali, od ju-nje-tine. e sad ako ste dan prije skuvali juvu od junječeg osebuka i nešto van je ostalo cili proces traje duplo kraće, jer za skuvat junjetinu triba van najmanje dvaipo sata, a ako je već kuvana pnda je dosta da je stavite pritkraj da uvati konču.

šta se pak fažola tiće tu morate bit oprezni. fažol je namirnica koja ka i sol nema roj trajanja, kvaka je jwxino i tome da znate koliko je star. ako imate mladi fažol onda se on može stavit odma i za cca po ure je skuvan, ako je stariji onda ga prije triba namočit, cca svaka godina starosti jedna noć namakanja, osim ako ga niste uzeli u kauflanda pa ga pomišali sa starin zalihama, eee to je onda defešta ukurcu, mladi prikuva, a stari nikako da se digne, zato ja u tin prilikan koristin podravkin smeđi fažol u ko zervi, velika konzerva taman mira za dva čovika. a sad inemo na pripremu!

dakle, ka šta smo rekli uspijeh svakog posla, pa tako i kuvanja, jer kuvanje je za neke posal, a za neke ka šta san isam, zabava, sastoji se od pripreme sastojaka. pa tako npr. za dobar fažol van triba: kapula, karota, petrusimul, luk, poma pasata ili ona šalša od jučer šta van je ostala, junjetina, of kors, osim ako van, ka i meni, nije ostalo junječeg osebuka od jučer, jedna pučka, tj. narodna kobaja za slučaj da ste se jučer pržderali leša mesa, pešt i dva lovorova lista, veličina ovisi o tome ko i je bra. to na gomili izgleda vako...


piva je tu da izravna sliku.
e, kad ste napravili pripremu koja uzima cca po ure morete počet sa kuvanjen. najprije ubijete kapulu, na maslinovon ulju of kors, jer povrče voli masli ovo ulje a meso mast, di san sta? ae, nakon šta ste ubili kapulu dodate karotu isjeckanu na sitne kockice, kad se sve to malo izdinstalo dodate pomu pasatu ili onu šalšu od jučer šta van je pritekla i podlijete juvon koju niste stigli pojist, dodate ajvar ka zamjenu za rog papriku i juti feferon, a koji ćeš se kurac ić još i sarin ić zajebavag kad ima gotovo, metite lovor i stavite malo papra tek toliko da se osjeti ka začin, soli po želji, ae, metite i onu kobaju šta ste je izrezali na kolutiće i onda rp kuvetate dok kobaja nebude skoro jetiva. kad je kobaja skoro jestiva merite onu junjetonu od jučer šta ste prethodno izrezali na kockice i prociđeni fažol, e da, uaboravija san spomenit da, ako korisrite fažol iz konzerve ga procidite tako da ono tekuće metite u teću. kad san već kod teča moran kazat i to da su najbolje one šta se prema vrhu sužavaju ka i kazan, jer ipak je fažol kazanska spiza. nakraju to mora izgledat vako;

piva je tu radi ispravljanja slike, uslast :)

Post je objavljen 20.04.2020. u 13:18 sati.