Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Propusnice i idioti


Od kad su 23.3.2020.uvedene propusnice za kretanje po RH surađivali smo sa sustavom. Prvo smo ih imali kao pravna osoba na temelju članka II.c. i III. odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Kad su uvedene e-propusnice zbog ograničenja sustava e-registracije kroz pravnu osobu prebacili smo se na registraciju kroz sustav e-građanin zbog potrebe skrbi za djecu i nabave hrane. Prvu takvu propusnicu zatražili smo 8.4., a nadležni Stožer Civilne zaštite odobrio nam je za dan 10.4.2020. Par dana kasnije podnosim novi zahtjev za nabavu hrane za dan 14.4., ali stiže mi odgovor kako je isti odbijen jer nam je nabava odobrena unutar tjedan dana. Gotovo.

Placenici

Sustav puče ko kokica. Nekakvi birokrati u nekom stožeru čega god, koji sjede dolje u nizini ne odobravaju nabavu hrane i potrepština nama gorštacima na 600 metara nadmorske visine? Nama kojima je najbliži dućan u RH udaljen 40 minuta vožnje, netko će odobravati kada možemo odnosno smijemo u nabavu? Nama kojima dan nakon rada u kratkim rukavima, napada snijega ko da je sredina zime, a ne kalendarsko proljeće. Što je u konačnici rezultat takvog nerazumijevanja sustava i birokratskog bahatluka? Ono zahvaljujući čemu smo opstali na ovim prostorima. Dišpet, inat, prkos i ubacivanje u nižu brzinu. Sjeda se u vozilo i odlazi tamo gdje se trebalo ići, bez odobrenja sustava.

Placenici

Jer kad sustav radi kontra vas, otpor istom postaje dužnost. Parafrazirane su to riječi velikog Američkog domoljuba i trećeg predsjednika SAD-a Thomasa Jeffersona koji reče: "Kad tiranija postane zakon, onda je pobuna dužnost." Jer kako drugačije pojasniti neodobravanje odlaska u nabavu hrane bilo kojem građaninu ove države, dok nam istodobno kroz državni teritorij i dalje prolaze skupine ilegalnih migranta? Jer iako je Covid-19 histerija to maskirala u masovnim medijima, taj problem i dalje postoji. Samo u prva tri mjeseca ove godine, Slovenija je RH isporučila cca 1800 migranta koje su ulovili na svom teritoriju. Tko je njima izdao propusnice za kretanje kroz RH?


Post je objavljen 19.04.2020. u 12:21 sati.