Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Policija rastjerala novinare - uživo!

Televizijsku ekipu koja je prije nekoliko dana izvještavala ispred Doma za starije i nemoćne u Splitu, a u kojem je otkriveno da ima slučajeva zaraze koronavirusom, rastjerala je policija. I to za vrijeme prijenosa uživo!

Incident u Splitu, policija rastjerala novinare u programu uživo

Interventni policajac u Splitu upao usred javljanja uživo u emisiju i rastjerao novinare


Video snimka događanja iz drugog kuta, prije, za vrijeme i nakon prijenosa uživo.

Povodom tog incidenta, reagirali su Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske:

HND i SNH oštro osuđuju krajnje neprimjereno postupanje policijskog službenika prema HRT-ovoj novinarki

Policijska uprava se povodom tog incidenta odmah javila sa isprikom, u stilu da je dotični policajac koji je rastjerao novinare pretjerao, odnosno da je netaktično postupao, zbog toga što "nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe" te da je time "narušio ugled policijske službe" te "bio nepristojan".

Splitski policajac u programu uživo rastjerao novinare, iz policije oštro reagirali

Splitska policija ispričala se zbog bahatog policajca


Međutim, bez obzira na ispriku od strane policijske uprave, po pitanju ovog događaja, reagirao je i Sindikat policije (a to je onaj isti sindikat koji zabranio snimanje policije), a koji je, naravno, stao na stranu dotičnog policajca... :

Priopćenje SPH - reakcija na okupljanje predstavnika medija pred domom za starije u Splitu

Isto tako, jedna splitska udruga veterana specijalne policije je u svojem priopćenju HND (Hrvatsko novinarsko društvo), pokrovnu organizaciju koja okuplja sve novinare u Hrvatskoj i koja je član međunarodne federacije novinara, u pokušaju diskreditacije nazvalo "opskurnom" i "nehrvatskom" organizacijom...

Udruga veterana specijalne policije BATT: Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND

Nakon svega toga, na društvenim mrežama je uslijedio linč na dotičnu novinarku, a što zapravo zorno pokazuje primitivni mentalitet dijela domaćeg stanovništva koji koji očito patološki mrzi novinare...

RAZOČARAVAJUĆE REAKCIJE GRAĐANA I nekoliko dana poslije nastavljeno vrijeđanje novinarke


Čini se da je nekima zaista veliki problem shvatiti da su ljudi revoltirani radom policije samo onda kada policija (odnosno pojedni njeni službenici) ili ne obave svoj policijski posao kako treba kada zaista treba (tj. ne reagira promptno u doista hitnim situacijama, i ne istražuje što treba hitno istražiti, već se u nekim slučajevima pokrenu tek kada istraživački posao obave upravo istraživački novinari i sve završi u javnosti!), ili ako ga (kao u ovom slučaju) obavlja previše revno, kada za to nema nikakve stvarne potrebe, te eskalira inače potpuno benignu situaciju.

Post je objavljen 11.04.2020. u 00:52 sati.