Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivot-i-ja

Marketing

ZAVJET SRCA

Ljubljeni i presveti Trojedini Bože, pred Tvojim velikim i prenježnim srcem prostirem svoje maleno i neznatno srce, usrdno Te moleći, da te otkucaje ljubavi prema Tebi ujediniš s otkucajima ljubavi svoga Ljubljenog Sina Isusa Krista koji je ljubav mog života, moja jedina i najveća ljubav i moje blago kojeg ne želim čuvati samo za sebe.

Pomozi, da kroz pružanje sebe Tebi, mogu biti most preko kojeg će ranjene, nevjerne i umorne duše moći doći k tebi i okrijepiti se vodom Tvoje ljubavi.

Most preko kojeg će prelazeći preko njega, završiti u Tvome naručju, otkud nećeš pustiti natrag, most preko divlje i opasne rijeke grijeha koji svojim virovima vuku u smrtne dubine.

Učini me svojom žrtvom ljubavi i svakog dana me žrtvuj bez prestanka, Tvoj križ na mojim ramenima neka bude ona snaga koja će držati taj most preko rijeke, a moje oči okrenute ponoru gledat će valove rijeke, dok ću po Tvome križu na mojim leđima druge duše trčati k Tebi.

Ljubim te, srce moga srca i krvi moje krvi, koja se razlijeva mojim venama, ponizno Te molim, ljubljeni Isuse, da prihvatiš moju želju i pružiš mi strpljivost, nježnost i blagost naše nebeske Majke Marije i njenu sposobnost, da mirno podnosim patnju, a ljubav uvijek oplemenim vedrinom i osmijehom.

Neka bude tako, dok ne dođe vrijeme da me podigneš i primiš u naručje tvoje. Ako je Tvoja volja, neka taj most traje što duže, jer tješiti Tebe, Kriste, vraćajući Ti ono za što si se utjelovio, patio i umro vraćajući duše za koje umireš stalno od ljubavi, to je jedina želja mog života.

Neka moj život bude proživljen za druge i dar ljubavi drugima kao što si Ti darovao sebe, da bi Te mogli gledati licem u lice.

Lomi svoju malenu hostiju svaki dan i daruj je koliko god hoćeš dušama kojima je to potrebno, jer sva sam Tvoja, sve moje je Tvoje, siromašna i oslobođena svega svoga mogu samo Tebe kroz sebe darivati i neka bude tako, dok me ne uzmeš k sebi i ujediniš sa svjetlom ljubavi Tvoje.

Pružam sebe Tebi i neka moje raskriljene ruke sa križem na ramenima vode preko ponora u život, ljubim Te, daruj da te riječi mogu ti šapnuti do dana kada će vječnost širom otvoriti svoja vrata.

Sva tvoja, sve za Tebe!

U Tvoj dlan urezana i u Tvome srce sklupčana,

Tvoja malena, Tanja Repinac






slika: internet


Oduvijek sam tražila i osluškivala Božji glas koji je ponekad bio šapat, a ponekad snažan, poput grmljavine usred oluje, ali taj glas je uvijek bio nježan i brižan, nikad osuđujući i zastrašujući.

Prvo sam upoznala Očevu ljubav, a tek poslije kroz duboke molitve i meditacije i istinsku ljubav Njegovoga sina, Krista, da bih u jednom periodu života na jednoj životnoj raskrsnici došla do svoje vlastite odluke, zarediti se ili imati obitelj. Odlučila sam se za ono drugo, iako sam se ponekad pitala, jesam li učinila pravilnu odluku. Tek sada kad sam ušla u 60-tu godinu života shvaćam, da se sasvim divno može služiti Bogu i voljeti Krista kroz obitelj i sve one slatke i ponekad teške žrtve koje činim.

Naša obitelj ima blagoslov i kad su djeca bila mala čak smo imali svoj mali obiteljski časopis, „Plamičak“, u kojem smo pisali i crtali naše osjećaje prema Isusu. Veliki dio ovih pjesama je iz tog vremena, a tada smo često posjećivali Karmelićanski samostan u Levanjskoj varoši i njima na poklon odnosili svaki novi isprintani broj. Posebno sam zahvalna mojim dragim sestricama u Karmelu, sestri Paulini i sestri Karmeli koje nas i dan danas nose u srcu i mole za nas.

Kad sam spominjala blagoslov, uvijek pomislim na sitno sjeme gorušice koje se skoro ne vidi, a iz njega naraste veliko drvo. Moja najstarija kćerka Leonora razmišlja o tome, da se zaredi. Sjeme je proklijalo, u njenom srcu dragi Isus je zapalio plamen.

Neka ove moje pjesme budu nadahnuće, njoj i svima koji su na svom istinskom duhovnom putu, koji vole našeg Učitelja i brata Isusa i slijede njegov put.

Tanja Repinac,
Satnica, 26.03.2019.


iz moje 2. zbirke:


http://www.digitalne-knjige.com/repinac2.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-354-186-0 Format: Exe (izvršna datoteka) ISBN 978-953-354-187-7 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 09.04.2020. u 13:53 sati.