Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Kuda ide ovaj svijet - 2?

Što vam želim reći? Da moramo biti razboriti, zdravi i pametni. To znači da mi ljudi - ono što je stvoreno za nas, možemo samo pokvariti, jer smo ograničeni i ne vidimo sve kako treba. Mi nismo sposobni držati u redu ovu zemlju, prekomplicirani su zakoni prirode, prekomplicirani i prekompleksni zakoni društva, čovjeka, prekompleksan je čovjek i njegov organizam. Mi time ne možemo raspolagati i upravljati.

Premali smo, tko smo mi? Postoji Netko tko to sve vodi, i kad se oslonimo na toga nekoga, tada smo raspoloženiji, počnemo se smijati i mirno raditi, ne vjerujemo negativnim i lažnim vijestima, tad se možemo smijati novinarima kada nam govore svoje prognoze i negativne vijesti, postaju smiješni kada komentiraju ne videći da ima Netko iznad njih!

Još su smješniji političari kad oni govore bit će ovako, bit će onako, tko su oni? Mali sitni ljudi, koji su preuzeli samo dužnost da ono što čovjek može politički voditi u jednoj zemlji, od jučer do sutra su oni, da ne znaju tko su ni odakle su i da ne znaju što će biti sa njima. Kako će moći urediti svijet sa sedam milijardi ljudi? Na sreću postoji naš Otac nebeski i postoji njegova briga za svakoga, on se tebi smiješi svaki dan.

Najsmješnije je kad glumimo „male“ bogove, kad se pravimo važni zbog toga jer imamo neku vlast. Kad smo upravitelji instituta, sveučilišta, ministri. Kad se prave strahovito važni, umjesto da budu jednostavni i znanstveni. Kad pokažu ono što znaju i da slušaju što drugi znaju. Jer desetorica više znaju nego jedan.
(eum: npr. ..a ministar i magarac zajedno više znaju od ministra). Oni misle da će oni preokrenuti demokraciju, slobodu, domovinu, vjeru ljude i poštenje. Kako je to smiješno. Hvala Bogu, postoji Bog.

Zato mi je najvažnije u ovom govoru tebi da spoznaš. Ima Netko tko vodi svijet, tvoj život, tvoje zdravlje, ima Netko tko će te provesti kroz tamu smrti, ne boj se. Ima Netko tko će nas dovesti da se opet susretnemo nakon tih vrata koje zovemo smrt. O kako će nam lijepo biti tada, živjet ćemo i razgovarati i pričati jesmo li bili ovdje dovoljno mudri, jesmo li bili humani, jesmo li žalili čovjeka, jesmo li mu pomogli, jesmo li ga ljubili i jesmo li dovoljno ljubili sami sebe!

Autor: prof. Tomislav Ivančić
Odabrao i prilagodio blogu: EuM


Post je objavljen 09.04.2020. u 12:47 sati.